Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Asi nejoblíbenější českou sladkovodní rybou je pstruh- Jednoduše se připravuje celý i s hlavou, trvá to chvilku a jeho jemné maso mají rády i děti. Tak hurá ke grilu!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pstruh
  • 4 ks pstruha
    4
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 50 g másla
    7
Marináda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte olej, česnek a sůl. Pstruhy dobře očistěte, potřete připravenou směsí a nechte asi tři hodiny odležet. Ryby poté lehce otřete, dejte do grilovacího košíku a na roštu grilujte. Občas je můžete potřít zbylou marinádou i v průběhu grilování. Hotové ryby na talíři posypejte paprikou a pokapejte šťávou z citronu. Podávejte s plátkem másla, bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 660,33 kJ
Bílkoviny90,35 g
Tuky52,02 g
Sacharidy1,37 g
Sůl1,27 g
SAFA16,14 g
Vláknina0,23 g
Cukry0,43 g
Související témata:

Načítám