Hlavní obsah
4,3
(8)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Asi nejoblíbenější českou sladkovodní rybou je pstruh- Jednoduše se připravuje celý i s hlavou, trvá to chvilku a jeho jemné maso mají rády i děti. Tak hurá ke grilu!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 pstruhy
  • mletá sladká paprika
  • šťáva z půlky citronu
  • 50 g másla
Na marinádu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • bylinková sůl
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte olej, česnek a bylinkovou sůl. Pstruhy dobře očistěte, potřete připravenou směsí a nechte asi tři hodiny odležet. Ryby poté lehce otřete, dejte do grilovacího košíku a na roštu grilujte. Občas je můžete potřít zbylou marinádou i v průběhu grilování. Hotové ryby na talíři posypejte paprikou a pokapejte šťávou z citronu. Podávejte s plátkem másla, bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Reklama

Související témata: