Hlavní obsah

Guláš s jablky

Hodnocení:
(135)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny 40 minut
Náročnost
nízká

Guláš patří v kuchyni mezi klasiku a co domácnost, to vyladěný recept. Vyzkoušejte ho netradičně s jablky a mrkví. Chutnat bude s knedlíkem i noky.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g hovězí kližky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 500 ml masového vývaru
  • 250 g cibule
  • 250 g mrkve
  • 500 g jablek
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky a pak ho zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo. 

Krok 2: Vmíchejte protlak, papriku, prolisované stroužky česneku, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přidejte bobkový list, tymián, vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené.

Krok 3: Duste ho pod pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo být ponořené po celou dobu a probublávat jen na mírném ohni. Vývar podle potřeby dolévejte. 

Krok 4: Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, jablka na kostičky. Po dvou hodinách přidejte mrkev a cibuli a duste ještě půl hodinky. 

Krok 5: Poté přidejte jablka a guláš duste už jen 10 až 15 minut. Podle potřeby můžete ještě dochutit solí a pepřem. Podávejte s knedlíkem nebo noky. 

Tenhle domácí houskový knedlík se vám vždycky povede! Na povrchu je mazlavý, uvnitř krásně měkký. Dobrou chuť!

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 11. 2020

Reklama

Sdílejte článek