Hlavní obsah

Guláš s jablky

Hodnocení:
(127)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny 40 minut
Náročnost
nízká

Guláš patří v kuchyni mezi klasiku a co domácnost, to vyladěný recept. Vyzkoušejte ho netradičně s jablky a mrkví. Chutnat bude s knedlíkem i noky.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g hovězí kližky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 500 ml masového vývaru
  • 250 g cibule
  • 250 g mrkve
  • 500 g jablek
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky a pak ho zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo. 

Krok 2: Vmíchejte protlak, papriku, prolisované stroužky česneku, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přidejte bobkový list, tymián, vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené.

Krok 3: Duste ho pod pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo být ponořené po celou dobu a probublávat jen na mírném ohni. Vývar podle potřeby dolévejte. 

Krok 4: Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, jablka na kostičky. Po dvou hodinách přidejte mrkev a cibuli a duste ještě půl hodinky. 

Krok 5: Poté přidejte jablka a guláš duste už jen 10 až 15 minut. Podle potřeby můžete ještě dochutit solí a pepřem. Podávejte s knedlíkem nebo noky. 

Tenhle domácí houskový knedlík se vám vždycky povede! Na povrchu je mazlavý, uvnitř krásně měkký. Dobrou chuť!

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 11. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.