Hlavní obsah

Hasiči si v práci užívají sex!

Foto: google.com

Co dělají hasiči, když nemají co hasit?Foto: google.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Článek

Aktualizováno

S názorem paní Ivany se redakce ProŽeny.cz ani portál Seznam.cz v žádném případě neztotožňují. I přesto, že jsme si byli vědomi výbušnosti jejího názoru, rozhodli jsme se dát Ivaně prostor, tak jako ho ostatně dáváme všem našim čtenářkám. Věřili jsme, že se podezření, které Ivana ve svém textu naznačuje, nepotvrdí, a že zareagujete na naši výzvu na konci článku. Že se ozvete vy, které máte na soužití s hasiči, záchranáři a dalšími muži, kteří chodí tam, odkud jiní raději utíkají, odlišný názor. Děkujeme všem, že jste nám napsali a poukázali tak na náročnost, složitost a také nedocenění tohoto těžkého povolání. Všichni jsme si tak znovu mohli připomenout a uvědomit, jak jsme rádi, že jsou mezi námi tito stateční chlapi, kteří hlídají náš klidný spánek.

A zde je onen rozporuplný příběh čtenářky Ivany: Žila jsem s hasičem 20 let. Nemají povolání lehké, výjezdy, havárky na cestách, sebevrazi, požáry, ano, musí toho dost zvládnout. Ale je tady i druhá stránka, a to, že vytíženost těchto chlapů v práci není až tak velká, protože tyto zásahy nejsou pořád.

No a co pak dělají v pracovní době? Nudí se a vymýšlejí nesmysly. Vodí si milenky na hasičárny, souloží s nimi a další tým spolupracovníků na to kouká. Samozřejmě že jejich protějšky o tom nevědí. A nedělá to jeden, střídají se v tom, přičemž se předvádějí, kdo je lepší!

Za peníze daňových poplatníků si v pracovní době takhle užívají v partičkách. Navíc mají nárok na pobyty v lázních. Nezávidím jim to, ale myslím si, že jsou povolání, kde jsou lidé daleko více vytížení a nikdo je do lázní neposílá. Hasiči se tomu smějí a říkají si, když stát dává, co bychom nebrali. Ale stát rozdává z cizích peněz - z našich!

Kdyby to byla soukromá sféra, myslíte, že by jen tak jezdili zaměstnanci na 14denní pobyty, zaplacené procedury...? Je to spravedlivé? Myslím, že není. Ano, ať jezdí ti, kteří mají zdravotní problémy, ale proč stát platí pařby v lázních, to nechápu. A ještě si pak stěžují, že chtějí přidat více peněz. Nechci hanit toto povolání, ale ať si uvědomí, že s takovým pracovním tempem by si nevydělali v soukromé sféře ani na suchý chléb.

Ano, výjezdy mají, nemají to mnohdy lehké, ale to není každý den. Soukromník, který chce uživit rodinu, nepracuje jen někdy, ten musí být akční pořád, protože by jej pohltila konkurence. A státní zaměstnanci, ti mají klid a pohodu, protože těm nic takového nehrozí.

Co vy na to? Máte doma hasiče? Jaký je s ním život? Má Ivana pravdu? Jak se povolání mužů v uniformách projevuje na výchově dětí? Pojďte nám povyprávět na Téma týdne Jak se žije s chlapem v uniformě na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám