Hlavní obsah

Herec Lukáš Vaculík slaví 58. narozeniny. Jak ho znáte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Idol dívčích srdcí, herec Lukáš Vaculík, který začal svou kariéru v osmdesátých letech, je stále velmi populární. Od nesmělých mladíčků nebo rolí princů se posunul k hrdinům středního věku. Ani přibývající šediny mu neubírají nic na jeho velkém charismatu.

Článek

Lukáš Vaculík dnes slaví 58. narozeniny. „Kamarád do deště“, který usedl na tramvajový ostrůvek a nechal se vyfotit na filmový plakát ke své nejznámější roli, je dodnes obsazovaným hercem.

Na vrcholu slávy byl v osmdesátých a devadesátých letech, snímky Láska z pasáže (1984), Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu (1992) nebo Tankový prapor (1991) patří dodnes k divácky oblíbeným filmům. Fanoušci ho mohli vídat také v kriminálním seriálu jako odborníka na sériové vraždy. Jak znáte jeho role a filmy?

1. Snímek z roku 1979, kterým se dostal do širšího povědomí diváků a kde ztvárnil syna herce Vladimíra Menšíka (†58), se jmenuje:
2. Miláčkem českých dívek se stal filmem Vítr v kapse (1982). Zde si poprvé zahrál po boku herce:
3. O dva roky později se objevil ve snímku Láska z pasáže, který se stal hitem. Zápletka filmu se točí kolem:
4. Další velkou roli získal ve snímku Oznamuje se láskám vašim (1988). Vypráví příběh o lásce, do které však krutě zasáhne válka. Hrdina Karel se zamiluje do německé dívky Ulriky. Jak se jmenuje herečka, která roli ztvárnila?
5. Ve stejném roce se objevuje ve snímku Kamarád do deště. Film se měl točit o pár let dřív, ale natáčení se kvůli němu muselo odložit. Proč?
6. Po revoluci získal příležitost zahrát si ve filmu Víta Olmera (77) Tankový prapor (1991). Jak se jmenuje postava, kterou ztvárnil?
7. O rok později se objevil ve filmovém pokračování Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu. S účastí souhlasil poté, co režisér Jaroslav Soukup (73):
8. V roce 2015 natočil film Vybíjená, který v různých časových rovinách vypráví příběh spolužáků. Jakou roli si zahrál?
9. V kriminálním seriálu (2017–2019) se stává odborníkem na vraždy. Jeho správný název zní:
10. Herec o svém soukromí příliš nemluví. S bývalou manželkou Petrou má syna, který se narodil v roce 2003. Jaké dostal jméno?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám