Hlavní obsah

Herec Pavel Trávníček slaví 70 let. Znáte jeho role i život?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejkrásnější český princ slaví velké životní jubileum. Čtyřikrát ženatý Pavel Trávníček bere přibývající léta v poklidu a užívá si život s o pětatřicet let mladší ženou, se kterou vychovává tříletého syna Maxe.

Článek

Oblíbený český herec slaví sedmdesáté narozeniny. I když patří mezi nejobsazovanější divadelní i televizní herce a exceluje také v dabingu, od svých třiadvaceti let je navždy spojený s nejslavnější českou filmovou pohádkou. Následovaly další role (nejen) v pohádkách a fanouškům je Pavel Trávníček dobře známý také z divadelních prken v Brně i v Praze.

Už pár let je ředitelem společnosti Divadlo Pavla Trávníčka, hraje i režíruje, přesto v poslední době uvažuje, že hereckou kariéru možná brzy ukončí. A protože měl velmi přísnou výchovu, svého nejmladšího syna prý naopak raději rozmazluje. A ve chvílích volna si užívá dva luxusní veterány. Co o Pavlu Trávníčkovi víte? Udělejte si náš kvíz!

1. Pavel Trávníček vystudoval brněnskou JAMU a první velikou roli si zahrál ještě jako student. Režisér Václav Vorlíček (†88) ho obsadil v roce 1973 do slavné české pohádky. Jak se jmenuje?
2. V jaké filmové pohádce si Pavel Trávníček zahrál podruhé hlavní roli s Libuší Šafránkovou (67)?
3. V kterém divadle působil Pavel Trávníček v letech 1990 až 1993 jako umělecký ředitel? Je to:
4. V roce 1997 přijal Pavel Trávníček nabídku provázet soutěží amatérských zpěváků. Jako moderátor získával účinkující na ulici a zval je do televize, aby zazpívali před porotou. Jak se pořad jmenoval?
5. V roce 1998 založil soukromé divadlo. Vzpomenete si na jeho název?
6. V letech 1998 až 2004 se stal Pavel Trávníček tváří televizního hudebního pořadu Do-re-mi. Jak zní jméno herečky, s níž vytvořil moderátorskou dvojici?
7. Herec je výborný a oblíbený dabér. Jak se jmenuje postava, kterou namluvil v legendárním seriálu M.A.S.H. (1972–1983)?
8. Pavel Trávníček je počtvrté ženatý. Víte, která známá herečka byla jeho první manželka? Jejich svazek vydržel pět let.
9. Kolik má Pavel Trávníček synů?
10. Pavel Trávníček si letos zahrál ve valentýnském videoklipu zpěváka Marka Ztraceného (35) s názvem Tak se nezlob, kde účinkuje mnoho známých tváří. O co v písni jde?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Nevíte, jak odpovědět na poslední otázku? Podívejte se na zábavný videoklip Tak se nezlob, poslechněte si písničku a hned budete mít jasno!

Reklama

Načítám