Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pokud nemáte zeleninový vývar, klidně pórek poduste jenom na másle a sýry rozehřejte v troše smetany nebo mléka.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks pórku
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • 1 lžíce ricotty
    7
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 ks hermelínu
    7
  • 1 špetka mletého chilli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na rozehřátém másle zpěňte na kolečka nakrájený pórek. Podlijte jej zeleninovým vývarem, přidejte ricottu a nadrobno nakrájený hermelín a za stálého míchání nechte provařit. 

02.

Jakmile se sýr rozpustí a omáčka zhoustne, přidejte do směsi nasekanou pažitku a petrželku, osolte a promíchejte s těstovinami. Servírujte poprášené mletým chilli kořením.

Načítám