Hlavní obsah

Hit roku 2010? Letní kozačky!

Foto: www.thinkstock.com

Kozačky se hodí k sukni i kalhotůmFoto: www.thinkstock.com

Reklama

Bot není nikdy dost! Jsou nenahraditelným a kreativním prvkem outfitu. A právě letní kozačky dokážou podtrhnout celkový dojem, oblečení patřičně okořenit a navíc naprosto úžasně prodlouží nohy. Stojíte před volbou, jestli sandálky nebo letní kozačky? Přesvědčíme vás, že rozhodně to druhé!

Článek

Rafinovaně kombinujte s oblečením

Jestli letním kozačkám, říkáte ne, aniž byste je odzkoušela, děláte chybu. Vypadají moc pěkně zvláště k nyní trendy kraťasům, ale i minisukním, šatům a úzkým kalhotám. Neodolala jste a do svého šatníku jste zařadila i přes protest svého partnera módní výstřelek – kalhoty se spadlým rozkrokem (se sníženým sedem)? Potom kozačky ke kolenům z nich vykouzlí přitažlivý outfit. Namlouváte-li si, že vaše kotníky nejsou patřičně štíhlé, letní kozačky jsou správnou volbou. Záleží na vaší fantazii, jaké kombinace vytvoříte.

Oblékejte na boso

Nemusíte se bát, že se v nich noha zapaří, protože holinky mají větrání, tj. perforace, prostřihy, někdy mají otevřenou i špičku nebo patu. Jsou zhotoveny z kvalitních materiálů, v kterých se noha nepotí. Nosí se zásadně na holé nohy, ale v botě můžete mít šlapku, ponožku. Použít jako prevenci můžete i pudry na nohy, které zabraňují pocení. Když zvolíte pohodlnou nízkou platformu (podrážku), můžete vyrazit i do přírody. Jsou praktické a při správné volbě vydrží déle než jednu sezonu. Ostatně i takzvané „koně“, country kozačky, se drží stále a opakovaně se vrací na módní výsluní.

Foto: Thinkstock

Letní kozačky jsou správnou volbouFoto: Thinkstock

Konec nudy!

Z materiálů převažuje semiš, jemná kůže, lakované efekty, výjimečně i textilie, které můžou být batikované. Nepřestávají být módní nature barvy, v kombinaci s kůží máte obutí na několik sezon. Nejen že se vám neokoukají, ale i šrámy, které boty utrží, jim přidají na zajímavosti. Z dalších barev jsou módní fialová, vínová, modrá, písková, šedá a stálicemi jsou hnědá, černá, bílá. Můžou být na nízkém nebo naopak vysokém podpatku kuželovitého nebo jehlového tvaru. I když pro tuto sezonu se víc objevuje podpatek objemnější. Důležitá je i správná výška – můžou být nad kotníky nebo až pod kolena, ale nejčastější je výška do půli lýtek. Právě správná kombinace výšky podpatku a  horního okraje boty dokáže vyčarovat dlouhé nohy.

Boty jsou výrazně zdobené – výšivkami, kamínky, koženými pásečky, proplétáním, průstřihy, koženými a látkovými ornamenty. Musí tam být detail, který upoutá, zaujme.

Proč jim dát zelenou?

  • Dokážou dotvarovat nohu
  • Jsou pohodlné a sexy
  • Dají outfitu náboj originality
  • Přežijí několik sezon

A co vy, už si jdete koupit letní kozačky?

Reklama

Související témata:

Načítám