Hlavní obsah

Hladký, nebo přírodní klín?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pohlaví si lidé vyholovali už ve starém EgyptěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Vyholené podpaží je dnes naprostou normou. Jak se ale díváte na vyholené pohlaví? Asi nepřekvapí, že tady své zástupce najdou oba tábory: jak ti, komu se líbí to přírodní, tak i ti, kdo si potrpí na pohlaví hebounké jak u miminka.

Článek

Do značné míry věc módy

Vzpomenete si někdy ještě (pokud jste je zažily) na doby socialistické minulosti, kdy jste v letních měsících při jízdě tramvají byly svědky celé plejády neoholených podpaží?Zatímco dnes se tento porost rovná velkému přestupku proti všeobecně uznávanému úzu, dříve tuto problematiku nikdo příliš neřešil.

Po revoluci přišla řada změn aholení podpaží stejně jako nohou dnes považujeme za součást hygieny, něco jako mytí vlasů. Co se však týká pohlaví, tady shoda rozhodně nepanuje. A to ani v případě mužů. Přitom i pro holení tohoto nejintimnějšího místa můžeme najít vzory v minulosti, kdy se ženy zbavovaly chloupků již ve starém Egyptě, hlavně podle vzoru faraonovy manželky. Další velká obliba vyholeného pohlaví přišla až s devadesátými lety minulého století.

Na výběr je několik variant

Pokud pomineme zcela přírodní variantu, kdy muž či žena ponechají své ochlupení tak, jak jim je pánbůh nadělil, mohou si dámy tato místa buď vyholit zcela, anebo pouze upravit. Při úpravách můžete doslova kouzlit – lze pouze vyholit porost po stranách či si zde vytvořit ze zbylých chloupků různé tvary nebo dokonce pouze čárky. Případně lze chloupky barvit, různě zastřihovat a pohrát si s nimi jako s účesem na hlavě. U mužů vyvolávají tyto varianty poměrně různé odezvy.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kde všude používáte své holítko vy?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Asi nejhůře je přijímán naprosto přírodní vzhled, zvláště pokud tato žena „trpí“ poněkud vyvinutějším ochlupením, které třeba zasahuje až do oblasti stehen. Avšak i zde najdete výjimky! Ano, někteří muži "přírodu" skutečně milují, což lze dát do souvislosti i s tím, že je u žen stále vzácnější. Nejvíce příznivců má pak asi varianta pohlaví upraveného, kterou jistě nikdo neodmítne. Stejně tak většinou nevadí ani zcela vyholené pohlaví, ale najdou se muži, kterým takové pohlaví přijde neatraktivní a málo sexy:

„Pokud se miluji se zcela vyholenou ženou, nemůžu si pomoci, ale mám pocit, že jde o dítě. A to mi na sexuálním vzrušení moc nepřidá,“ svěřuje se třicetiletý Ivan. Naopak jiní jsou za holé pohlaví své partnerky velmi vděční: „Moje dívka je dole komplet vyholená a to je fajn. Hlavně při orálním sexu jsem rád, že nemusím vytahovat chloupky z pusy a přijde mi to celkově hygieničtější,“ tvrdí třiadvacetiletý Patrik.

Experimenty nebolí

Naštěstí málokterý muž bere vysněný vzhled partnerčina pohlaví jako dogma, ale naopak se přizpůsobí dané situaci. Na druhou stranu se však můžete celkem jednoduše přizpůsobit i vy, a to rozhodně bez nějaké velké oběti. Chloupky totiž dorostou během chvíle, takže prostor k experimentům je zde skutečně otevřený!

A jak nejlépe pečovat o vyholený klín?

Před holením se snažte chloupky vždy patřičně namočit, protože jsou podstatně silnější než jinde na těle. Naneste pěnu na holení a ostrou žiletkou začněte chloupky holit po směru jejich růstu. Pokud byste holily chloupky proti směru růstu, mohly by zarůstat. Žiletku nebo holítko během holení často proplachujte, abyste uvolnily oholené chloupky.

Neholte se na sucho, protože byste tak citlivou kůži v této zóně podráždily. Nedoporučuje ani holení pomocí holicího strojku. Na tříslech na rozdíl od venušina pahorku již není pokožka tak citlivá, lze se zde tedy holit všemi směry tak, jak vám to vyhovuje. Po holení natřete toto místo krémem. Stačí obyčejným, ale firmy nás zásobují širokým sortimentem specializovaných přípravků.

Vyholujete si svoje pohlaví, nebo tuto zónu příliš neřešíte? Setkaly jste se s tím, že by po vás váš partner určitou úpravu vyžadoval? Nebo si myslíte, že jde o přechodnou módní záležitost? Napište nám na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám