Hlavní obsah

Horoskop vs. vztah: Hodíte se s partnerem k sobě?

Foto: thinkstock

Vaše a partnerovo sluneční znamení vám napoví, jestli proplujete životem spoluFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se k sobě hodí páry ke společnému soužití? Pasuje vaše znamení k tomu partnerovu? Podívejte se na náš jednoduchý přehled a zjistěte, jak moc se k sobě hodíte. A pak už je to na vás...

Článek

Jak si budou rozumět jednotlivá sluneční znamení mezi sebou, je znázorněno v následující tabulce. Čím větší počet „hvězdiček“, tím větší předpoklad k dobrému soužití. Tak schválně, jak to sedí na vaše současné i minulé vztahy?

Maximum je pět hvězdiček, symbolem + jsou označena protilehlá znamení ve zvěrokruhu. A co přesně jednotlivé hodnoty znamenají?

  • * nehodíte se k sobě
  • ** spíš to nevyjde
  • * přidejte na toleranci, může to vyjít
  • ** vyjde to
  • * jste tu jeden pro druhého, vyjde to
  • + buď to bude nejlepší vztah, splnění vaší fantazie, nebo naopak malér

Protilehlá znamení s +

U protilehlých znamení se názory liší. Někteří autoři soužití vůbec nedoporučují, jiní naopak, proto jsou tyto vztahy označeny jinak než ostatní. Pokud spolu žijí opačná sluneční znamení, nikdy nejde o klidný vztah, je přitom ale buď šťastný, nebo ne. Co jisté je, že ti dva si mohou vzájemně hodně dát.

Foto: thinkstock

Vyšla vám protikladná znamení? I v takovém případě vám to může ve vztahu klapat!Foto: thinkstock

Příklad: Beranovi jde na nervy květnatá mluva Váhy, povahově mu připadá neurčitá. Co se má naučit? Čím víc mu jde uvedené na nervy, tím víc ho protilehlé znamení upozorňuje na fakt, že dotyčný Beran je neomalený, příliš stručný. Čím víc jde Váze na nervy Beran, tím víc je upozorňována, že by měla jít v myšlence rychleji k jádru věci a vyjadřovat jasnější, jednoznačnější postoj.

Obdivují se ti dva, respektují se? Potom došlo k tomu, že posilují rys ve svojí povaze, který jim chybí, stávají se celistvější osobností. Pokud zůstane jen u počátečního obdivu, bez schopnosti nebo zájmu rys opačného znamení sám u sebe rozvíjet, vztahy se většinou dramaticky rozpadají. Po velké lásce nastane nenávist, dá se stěží předpokládat, že by se ti dva mohli na čemkoli rozumně domluvit. Velká láska na celý život. Nebo naopak.

Není to jen ve znamení

Kromě Slunce a Měsíce mají bezprostřední vliv na vaše soužití s partnerem také planety Venuše, Mars a Merkur (jejich umístění v horoskopu v době vašeho narození). Zjistěte si je u astrologa a porovnejte s partnerovými, jak vám k sobě „jdou“, opět vám pomůže naše tabulka. Dozvíte se, čemu se nedivit, co „nelámat přes koleno“, co si užít.

Foto: thinkstock

Společný život vám předurčí i správné postavení planet v horoskopuFoto: thinkstock

  • Slunce (otec), jádro osobnosti, značí mužský element, vypovídá o rozumu a vůli.
  • Měsíc (matka), je symbolem ženskosti, vládne plodnosti, vztahu k rodině, intuici, citům.
  • Venuše je planetou umění, lásky, harmonie, krásy.
  • Mars je o způsobu boje, akce, míře agresivity. Spolu s Venuší vyjadřují lásku a sexualitu.
  • Merkur je planetou rozumu a způsobu vedení komunikace.

Jaro se nám nezadržitelně blíží. Je-li únor studený, a to byl, čeká vás hezké počasí. Když jste vybaveni znalostmi, jak partnerství fungují, nic nebrání tomu, aby se vaše srdce i tělo uvelebilo ve vztahu, který bude hřát nejen v zimě.

Co byste poradili nezadaným? A co byste doporučili rozhádaným párům?

Související témata:

Načítám