Hlavní obsah

Před námi je veledůležité novoluní, mnohým dá šanci začít znovu a lépe

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novoluní ve znamení Berana je výjimečné, kryje se totiž s tzv. velkým americkým zatměním Slunce, do života mnohých lidí vnese osudový obrat.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

8. dubna 2024 nás čeká další z letošních novoluní, nastane ve 20.20 hod. ve znamení Berana a bude to z astrologického hlediska velmi významná událost. Symbolizuje totiž nejen nový začátek, ale i výraznou změnu.

Mnozí mají v živé paměti zatmění Slunce v srpnu 2017, kdy se pás úplného zatmění táhl úhlopříčně od severozápadu směrem na severovýchod přes celé Spojené státy. O necelých sedm let později budou v Severní Americe pozorovat úplné zatmění od jihu k severovýchodu. Potrvá 4 minuty a 28 sekund.

Král je mrtev, ať žije král

I když u nás nebude zatmění viditelné, jeho účinek platí. Zatmění vždy symbolizují obrat osudu o 180 stupňů a rozhodnutí a změny, které je provázejí, jsou obvykle zásadního charakteru. Posouvají na životní cestě nebo – pokud jste ze své cesty odbočili – korigují její směr. Změny vypadají nečekaně, ale často přinášejí věci, po nichž jste toužili, ale přitom jste nevěřili, že se mohou stát. Většinou nedohlédnete jejich plného významu pro svůj život a teprve budoucnost je ukáže jako klíčové.

Změny budou pravděpodobně souviset s mužským principem, autoritami a vládci. Je možné, že mnozí prožijí pád důvěry v někoho, koho obdivovali, milovali, ctili nebo si jej vážili, aby ho vystřídal vládce nový. Přesně v duchu úsloví – král je mrtvý, ať žije král. Toto novoluní doprovázené zatměním bude významné především pro znamení Berana, Lva a Střelce.

Pod vlivem Berana

Novoluní nastane na 19° znamení Berana. V Beranu se budou pohybovat ještě další dvě planety – Merkur a Venuše - a budou tak posilovat bojovnou, aktivní energii tohoto novoluní. Jeho poselství je jasné, vezměte osud do vlastních rukou, nenechávejte věci pouze plynout, aktivně vstupujte do děje a zcela zapomeňte na roli oběti. Štěstí bude přát těm, kteří si ho nenechají proklouznout mezi prsty. Buďte také trpěliví, Merkur je v retrográdní fázi, a zpomaluje tak vývoj událostí, vrací zpět, aby prověřil vaše kvality.

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Energie Berana je aktivní a činorodá, vybízí vzít osud do vlastních rukouFoto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Koho novoluní zasáhne nejvíce?

Jelikož se novoluní odehraje v ohnivém znamení Berana, budou jeho vlivem nejvíce zasaženi ohnivci zvěrokruhu – kromě Beranů ještě Lvi a Střelci. Ale i vzdušná znamení nepřijdou zkrátka, Blíženci, Váhy a Vodnáři by měli být připraveni na výrazné události, které jim může symbolicky toto novoluní přinést. Také ti, kteří mají ve svém osobním horoskopu zdůrazněný 19° a 20° znamení Berana nebo Vah, mohou v příštích šesti měsících prožít významné životní změny.

Význam novoluní pro jednotlivá znamení

  • Pro Berany je dubnové novoluní velmi důležitým momentem roku, otevírá se před nimi nová šestiměsíční etapa, ve které se budou moci v mnoha ohledech spolehnout nejen sami na sebe, ale najdou podporu a oporu i v partnerském soužití.
  • Býkům dopřeje tento čas překvapivé poznání o vlastních hodnotách, zbaví je nejistot a tápaní, které je mohly v poslední době provázet. Přichází čas duševního uzdravení.
  • Blíženci se mohou těšit na projevy skutečného přátelství. Mají skvělou příležitost zazářit ve společnosti.
  • Raci mohou prožívat zásadní výzvy ve své kariéře. Někdo mocný jim podá pomocnou ruku a přispěje k vyřešení dlouhodobých problémů.
  • Lvi mohou vstoupit do nové etapy poznávání a hledání moudrosti. Je možné, že pochopí i smysl svého bytí.
  • Pro Panny je toto novoluní příležitostí prožít šťastné obraty ve sféře svého majetku nebo materiálních hodnot, které sdílejí se svými partnery.
  • Pro Váhy je to velmi důležitá astrologická událost, otevírá před nimi novou šestiměsíční etapu, ve které mohou v mnoha ohledech prokázat svoji partnerskou způsobilost. Někteří vstoupí do svazku manželského, jiní založí rodinu.
  • Štíři v sobě znovu objeví schopnost sebeuzdravení nebo uzdravování druhých.
  • Střelci se mohou také radovat, ohnivá energie tohoto novoluní jim vyloženě sedí. Mohou očekávat šťastný obrat ve svém podnikání. Radost jim mohou udělat i jejich potomci.
  • Kozorohům novoluní sice připraví krizi v rodinných vztazích, ukáže se však, že bouřka vynesla na světlo vše nevyslovené, utajené, a připravila tak půdu pro šťastnější domov.
  • Pro Vodnáře se může stát dubnové novoluní příležitostí k urovnání vztahů se sourozenci a posílení jasné komunikace se svým okolím.
  • Ryby se mohou těšit na šťastný obrat na svém bankovním kontu. V příštím půl roce mohou zcela změnit svůj hodnotový systém.

Načítám