Hlavní obsah

Ve znamení Berana: nadšení, vášniví a tvrdohlaví

Foto: Balaguta Evgeniya, Shutterstock.com

Foto: Balaguta Evgeniya, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berani neboli Skopci se rodí mezi 21. březnem a 20. dubnem. Jaké vlastně doopravdy je první znamení zvěrokruhu? Jak se s Berany žije a na co si u nich dávat pozor?

Článek

Znamení Berana patří k živlu ohně, který je symbolem radosti a chutě do života, je to živel temperamentní a tvořivý, plný energie, nadšení a síly. A právě takoví jsou i jeho zrozenci. Navíc je Beran znamením kardinální kvality a všechna tato znamení – Beran extrémně – jsou iniciátoři. Věčně něco začínají, dávají k něčemu podnět. Skopec je v tomhle typický, vždycky načne spoustu věcí, se zápalem se vrhá do každé z nich, a často pak žádné nedotáhne do konce.

Někdy až přehnané sebevědomí

Znamení Berana má aktivní, mužskou polaritu se sklony k egoismu. V první řadě jsou Skopci trochu sobci, kteří vždycky upřednostní sebe před ostatními. Ale nemyslí to zle, nechtějí škodit, jen to takto mají v sobě zakódované – přesně tak jim to diktuje jejich vládnoucí planeta Mars.

Nejsou vypočítaví, naopak – bývají hodně přímí a upřímní, pravdomluvní a čestní. Neradi hrají hry na schovávanou, radši všechno vyloží na rovinu tak, jak to je. Někteří to nazývají odvahou, jiní tak trochu prostotou, asi záleží na míře. Bývají zkrátka jako otevřená kniha.

Temperamentní, ale okouzlující

Berani jsou také velmi temperamentní a občas trochu vzteklouni. Špatně se ovládají a někdy působí na své okolí jako malé děti – dokážou se hlasitě a upřímně od srdce smát i žalostně vzlykat, a to všechno na veřejnosti. Málokdy se stydí, naopak, bývají dost exhibicionističtí a nebojí se projevit své pocity a nálady vlastně jakkoli. Emoce neskrývají. Rádi se davu kolem sebe vystavují a získávají si ho na svou stranu – a lidi je za to obvykle milují. Berani dokáží být duší společnosti a okouzlit kohokoli se jim zamane lusknutím prstu. Z dětských vlastností u nich také hodně převládá vrozená netrpělivost. Nedokážou čekat. Je pro ně fyzicky i psychicky nemožné jen tak sedět a nic nedělat, potřebují jednat.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Berani si na nic nehrají, jsou přímočaří a víte, co od nich čekatFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Po hlavě kamkoli

Skopci často dlouho nerozmýšlejí a rovnou jednají, skáčou do věcí po hlavě a nabízejí své srdce na talíři. Velmi snadno je můžete zneužít, ale pokud jim to dojde, díky jejich temperamentu si to šeredně odskáčete. Mají někde uvnitř sebe nezastavitelný motor, perpetuum mobile, které do jejich těla neustále vysílá novou a novou aktivitu a nápady, kterými srší.

Jsou také hodně autoritativní, vyzařují přirozené charisma, které z nich dělá dobré vůdce. Pokud něco nezvládají, tak je to to, že mají trochu problém s empatií a nedokáží se do druhých vcítit a brát ohled na jejich potřeby. Zároveň svůj tým ale dokážou pro věc nadchnout a ukázat mu směr.

Berani a vztahy

Dokážou dlouhou dobu bojovat za něco, na čem jim záleží, mají v sobě jakousi hlubokou stabilitu, sílu, a hlavně tvrdohlavost a bojovnost, touhu vyhrát, která z nich dělá vlastně neporazitelné protivníky – a to i když jde o získání něčího srdce.

Vztahy s Berany jsou příjemné v tom, že si na nic nehrají, nepředstírají, a pokud je něco špatně, prostě to řeknou. Také jsou inovativní a zapálení, a když s nimi trávíte čas, je to jízda. Zabaví vás svými historkami i divokou gestikulací. Na druhou stranu nepotřebují vedle sebe někoho mít, pokud to není „ono“, jsou dostatečně silní a samostatní, až se někdy zkrátka raději životem protloukají sami. Občas jsou i tak trochu individualisté, kteří se schválně lidem vyhýbají.

V posteli jsou Berani draví, hraví a jdou rovnou na věc, nezdržují se dlouhými předehrami. Srší z nich vášeň, umí být spontánní a nevyhýbají se ani sexu na jednu noc.

Reklama

Načítám