Hlavní obsah

Proč jste na světě? Životním úkolem Býků je naučit se šetřit, Ryby musí rozvinout duchovní schopnosti

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze základních charakteristik znamení zvěrokruhu lze velmi dobře vyčíst i životní úkoly určené pro lidi narozené v jednotlivých znameních. Díky jejich znalosti mohou pochopit smysl svého životního snažení.

Článek

Každé znamení horoskopu je slunečním archetypem – takovým balíčkem základního temperamentu, pozitivních i negativních vlastností, způsobu jednání, cítění i milování. Znamení je dvanáct a dvanáct je i slunečních archetypů. Každý má svůj charakteristický životní úkol či poslání, které by měl jejich nositel rozvíjet nebo se naučit. Ve svém osobním horoskopu můžete najít zakódovanou informaci, jež vám prozradí, jaký je váš konkrétní životní úkol.

Lunární kompas ukazuje vaši cestu

Osobní horoskop určuje přesně umístění severních a jižních lunárních uzlů – tzv. dračí hlavy a ocasu. Dračí hlava nasává a pohlcuje energii a dračí ocas ji vyvrhuje a vypouští. Hlava – vzestupný uzel – tak odpovídá všemu, co slouží k růstu osobnosti, a symbolizuje, co se má člověk v životě naučit. Dračí ocas – sestupný uzel – ukazuje na to, co bychom měli opustit. Důležité jsou však obě oblasti.

Beran

Životní úkol: útok, boj a sebeprosazení

Vaším úkolem je rozvíjet vlastní osobnost a rozhodovat se na základě svých potřeb. Musíte se naučit dělat to promyšleně a ne zbrkle a také je důležité dospět postupně k tomu, abyste si nevážili jen autorit, ale i sami sebe. Osud po vás chce, abyste bojovali, prosadili se a nedali se zahnat do kouta. Nebezpečí na vás číhá v přílišné závislosti na druhých, ve vztazích jste až příliš důvěřiví.

  • V osobním horoskopu naleznete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 1. domě horoskopu nebo ve znamení Berana.

Býk

Životní úkol: chránit to, co se osvědčilo, a rozvíjet smyslové potěšení

Měli byste rozvíjet vlastní schopnosti, pracovat na sebehodnotě a naučit se finanční samostatnosti. A také postarat se sami o sebe, což mimo jiné znamená být materiálně nezávislí. Správné zacházení s majetkem a řádné užívání vlastních sil vám bude k užitku i v partnerství. Vkládání přílišných nadějí do partnerských a skupinových vztahů vám však může způsobit zklamání. Důvěra ve vlastní schopnosti a tradice je vaší životní cestou.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu ve 2. domě horoskopu nebo ve znamení Býka.
Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Životním úkolem Býků je naučit se být materiálně nezávislými na druhých Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Blíženci

Životní úkol: neustálým mentálním i fyzickým pohybem odlišit lež od pravdy

Máte úkol rozvíjet své komunikační dovednosti a naučit se orientovat v každodenních konkrétních situacích. Vaším cílem je rozvíjet svůj osobní život a pomocí rozumových schopností správně vyhodnocovat události kolem sebe. Číhá na vás však nebezpečí úniku před realitou každodenního života do abstraktních úvah.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu ve 3. domě horoskopu nebo ve znamení Blíženců.

Rak

Životní úkol: navazovat citová pouta a vyjadřovat city z hloubky

Měli byste se učit rozvíjet rodinné vztahy, budovat domov a rodinu s vědomím, že musíte umět zachovat integritu vlastní osobnosti. Neměli byste se utopit ani v péči o druhé, ani podlehnout osudové přitažlivosti veřejného nebo profesionálního života, zkrátka moc netlačit na kariéru. Nebezpečí vám hrozí z upínání se ke vnějšímu světu a slávě.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu ve 4. domě horoskopu nebo ve znamení Raka.

Lev

Životní úkol: být hoden postavení ve středu

Rozvíjení tvůrčích schopností, bezprostřední projevování citů a pocitu jedinečnosti – to jsou vaše hlavní životní témata. Potřeba sebevyjádření, intenzivní tvůrčí emocionalita a sny by měly být integrovány do efektivní práce nebo různých forem vůdcovství. Nebezpečí na vás číhá v nezdravé prezentaci vlastního já v kolektivu – to znamená mimo jiné i zneužívání druhých a svého postavení.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 5. domě horoskopu nebo ve znamení Lva.
Foto: pink panda, Shutterstock.com

Lvi jsou přirozeně velmi společenské znamení a bývají dobří lídři, někdy se to ale musí učit za cenu pádůFoto: pink panda, Shutterstock.com

Panna

Životní úkol: u všeho kriticky zkoumat způsobilost

Musíte se naučit klást důraz na řešení každodenních problémů a konkrétních situací. Tvrdá práce, zkušenosti z osobních krizí nebo nemoci vám mohou přinést bohatou odměnu, pokud však budou vaše vůle a vytrvalost dostatečné. Hrozí vám ale nebezpečí úniku mimo realitu, tzv. denní snění. Okolnosti vás ale většinou samy donutí postavit se nohama pevně na zem.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 6. domě horoskopu nebo ve znamení Panny.

Váhy

Životní úkol: přinášet krásu na svět

Učíte se spolupráci a kompromisům, zejména v nejbližších vztazích a manželství. Zkušenosti často získáváte díky těsným vazbám na ostatní. Musíte pochopit, že vztahy nejsou jen o tělesnosti a sexu, a už vůbec ne o zneužívání slabšího. Síla mezilidských vztahů hraje ve vašem životě velkou roli. Přesto budete bojovat se stále přítomným nebezpečím egoismu a bezohlednosti.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 7. domě horoskopu nebo ve znamení Vah.

Štír

Životní úkol: přinášet skutečné uzdravení, i když je to někdy nepříjemné

Naučíte se změnit svůj hodnotový systém, a to pod tlakem okolností. V běžném fungování určitě zjistíte, že je nutné pomáhat druhým i posilovat jejich sebevědomí, a dost možná kvůli tomu cosi důležitého obětujete. Život vás promění a vy proměníte lidi kolem sebe. Vynese vám to bohatství ducha i vašeho konta.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 8. domě horoskopu nebo ve znamení Štíra.
Foto: Alejandro J. Vivas, Shutterstock.com

Štíři patří mezi psychicky velmi odolná znamení, svoji vnitřní sílu jsou schopní předávat i druhýmFoto: Alejandro J. Vivas, Shutterstock.com

Střelec

Životní úkol: zvěstovat smysl a ukazovat cestu

Můžete být přitahováni k expanzi, tedy rozkvětu a rozšiřování, ať už fyzickému, díky cestování a dobrodružstvím v cizině, nebo mentálnímu a duchovnímu. Učíte se absorbovat a asimilovat to, co je mimo normální lidský dosah. Možná v sobě také objevíte podivuhodné schopnosti pro plánování a strategii. Bojujete však s negativními projevy vašich velkých dobrodružství a s omezováním rozletu svým blízkým v okolí.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 9. domě horoskopu nebo ve znamení Střelce.

Kozoroh

Životní úkol: důsledně prosazovat právo a řád, zákony a normy

Neměli byste se zavírat před světem, ale naopak se věnovat kariéře, sebeprosazení a rozvíjet své schopnosti v profesní oblasti. Máte silnou potřebu uznání a respektu. Úspěchu však bývá dosaženo po dlouholetém snažení a mnoha bojích. Vyváženost veřejného a privátního života je však velmi důležitá. Čím bude váš veřejný život úspěšnější, tím bouřlivější může být ten osobní.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 10. domě horoskopu nebo ve znamení Kozoroha.

Vodnář

Životní úkol: překonávat staré a přinášet do světa nové

Měli byste se snažit zapojit do společenského života, začlenit se do nějaké skupiny. Neměli byste se však nechat příliš strhávat osobními zájmy a předvádět se. Budete se učit překonávat strach při vstupu do kolektivu. Dokážete-li ho však přemoci, dostaví se úspěch a naplnění snů a přání. V životě se můžete potkat i s vlastní snahou změnit nebo zlepšit systém. Tvrdou práci v pravý čas vystřídá pomoc nebes. Vyhýbejte se hazardu.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu v 11. domě horoskopu nebo ve znamení Vodnáře.

Ryby

Životní úkol: být živoucím důkazem božího působení v tomto světě

Vaším úkolem je otevřít srdce a uvědomit si nadosobní stránky života. Určitě v průběhu let objevíte duchovní rozměr zákonů světa. Osobní krize vás dovedou k pochopení lidské oběti i věčnosti. Vaším osudem je láska, nezištná láska ve službě druhým i sobě samým, a bývá spojen se společenskými nebo institucionálními událostmi.

  • V osobním horoskopu najdete vzestupný uzel neboli dračí hlavu ve 12. domě horoskopu nebo ve znamení Ryb.

Načítám