Hlavní obsah

Hovězí pečeně s mrkvovým pyré

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
3 hodiny 30 minut
Náročnost
střední

Mrkev je jeden z mála druhů zeleniny, který je zdravější, když se tepelně upraví – díky zahřátí a přidání trochy tuku se vstřebá mnohem více betakarotenu než v syrovém stavu. Zkuste pečeni s mrkvovým pyré!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg hovězích krků
  • rostlinný olej
  • 2 ks cibule
  • 600 g mrkve
  • 600 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 600 ml vývaru
Článek

Postup

Krok 1: Maso opečte vcelku z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Klidně na to použijte hrnec, ve kterém pak budete vše péct, tedy nějaký bez plastových součástí.

Krok 2: Mezitím oloupejte cibuli, mrkev, brambory a česnek a vše pokrájejte na menší kusy. Opečené maso vyndejte, z obou stran ho dobře osolte, opepřete a na dno hrnce dejte připravenou zeleninu.

Krok 3: Také ji osolte, opepřete a smíchejte s tymiánem. Navrch dejte maso, zalijte vývarem, přiklopte poklicí a pečte asi 3 – 3,5 hodiny při 200 °C, doměkka.

Krok 4: Hotovou pečeni vyndejte, část šťávy slijte a zbylou rozšťouchejte spolu se zeleninou na husté pyré. Servírujte spolu s vidličkami natrhaným masem a odloženou šťávou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama