Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Tatiana Bralnina, Shutterstock.com

Foto: Tatiana Bralnina, Shutterstock.com

Aktualizováno

Niva je v Čechách velmi oblíbená a není důvod, proč si ji upírat při grilování. Jen pozor na její výraznost, ať úplně nepřebijete chuť masa.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 4 ks hovězího steaku
  • 150 g sýru s modrou plísní
  • 2 lžičky čerstvé pažitky
  • 5 lžic olivového oleje
Kořenící směs
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
Článek

Postup

01.

Do steaků, které mají pokojovou teplotu, vetřete směs oleje, sušeného česneku a sušené cibulky a nechte čtyři hodiny v chladu odležet.

02.

Poté maso vyndejte a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Rozehřejte gril a steaky grilujte na roštu, dokud lehce nezhnědnou. Poté je nakrájejte na plátky.

03.

Na malou chvilku vraťte maso na gril a posypte strouhanou nivou, kterou nechte rozehřát. Je-li třeba, osolte, ale pokud je nivy hodně, není to zapotřebí.

04.

Podávejte posypané čerstvou pažitkou, jako přílohu doporučujeme grilovaný chřest.

Reklama

Načítám