Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Niva je v Čechách velmi oblíbená a není důvod, proč si ji upírat při grilování. Jen pozor na její výraznost, ať úplně nepřebijete chuť masa.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 hovězí steaky
  • 150 g sýru Niva
  • petrželka
  • olivový olej
Kořenící směs
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
Článek

Postup

01.

Do steaků, které mají pokojovou teplotu, vetřete směs oleje, sušeného česneku a sušené cibulky a nechte čtyři hodiny v chladu odležet. Poté maso vyndejte a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Rozehřejte gril a steaky grilujte na roštu, dokud lehce nezhnědnou. Krátce před dokončením na maso dejte tenké plátky nivy, kterou nechte rozehřát. Je-li třeba, osolíme, ale pokud je nivy hodně, není to zapotřebí. Podávejte se zeleninovou oblohou a ozdobené čerstvou petrželkou.

Reklama