Hlavní obsah

Hrachová kaše s kořenovou zeleninou

Hodnocení:
(10)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Leden je klasicky měsícem šetření, a to jak kalorií (dobře, dobře, jen ještě dojíme poslední zbytky cukroví), tak peněz. Ideální jsou proto jídla z luštěnin. Co říkáte na speciální hrachovou kaši?

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g vyloupaného čerstvého hrášku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 bulvy celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 3/4 l vody
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • kůra z půlky citronu
Článek

Postup

Krok 1: Hrách (klidně i několik hodin předem) namočte a mezitím si připravte zeleninu: cibuli nakrájejte najemno, nechte zesklovatět na rozehřátém oleji a přidejte k ní na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Pět minut opékejte, poté přidejte plátky česneku a tymián, nechte chvilku rozvonět a přisypte scezený hrách.

Krok 2: Zalijte ¾ litrem vody, osolte a povařte 20 až 30 minut do změknutí. Uvařený hrách rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem.

Připravte si dietní zobání k televizi z naklíčeného hrachu alias pučálky!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek