Hlavní obsah
2,9
(8)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Věděli jste, že tradiční štědrovečerní hostina měla obsahovat devět druhů postních jídel a kromě hubníku, jahelníku nebo čerstvého chleba obsahovala i řadu dalších zajímavých pokrmů? Ochutnejte i pučálku!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g hrachu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Hrách na několik hodin nebo i přes noc namočte do studené vody, poté rozprostřete na plech a přidejte jen tolik vody, aby v ní byl do třetiny namočený. Nechte dva až tři dny na teplém místě klíčit, občas plechem opatrně zatřeste a přidejte trochu vody.

02.

Naklíčený hrách osušte a rychle zprudka osmažte na másle nebo oleji, osolte, opepřete a podávejte.

Z hrachu můžete připravit také báječnou kaši s uzeným.

Související témata:

Načítám