Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Čekáte sváteční návštěvu? Připravili jsme pro vás tip na drobné pohoštění, které zachutná snad všem. Zkuste hráškový dip s nachos!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 pytlík nachos
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1 špetka chilli
  • 4 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 1 snítka máty
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 lžíce másla
    7
  • 300 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrášek nechte rozmrznout a krátce ho prohřejte na pánvi, spolu s trochou másla.

02.

Když zchladne, přidejte nakrájenou cibuli, plátky česneku, trochu máty i zbylé ingredience (koření a oleje dle chuti) a vše v mixéru rozmělněte na kaši.

03.

Nechte vychladit a podávejte spolu s křupavými nachos.

Jako další hráškové mlsání si můžete připravit třeba hráškový salát s ředkvičkami a koprovou zálivkou.

Související témata:

Načítám