Hlavní obsah

Hubnoucí komando: Co nebylo vidět?

Foto: Mona Martinů

Tým Hubnoucího komanda se s vámi loučí!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tříměsíční projekt, díky kterému s námi mnozí z vás shodili přebytečné kilogramy, vybudovali si lepší kondici a zpevnili tělo, je u konce. Nejen vy, ale ani členové Hubnoucího komanda, to neměli lehké. Co všechno jsme spolu zažili a co dosud nebylo zveřejněno? Jste zvědaví? Tak se podívejte na naše závěrečné video!

Článek

Tři měsíce jste mohli cvičit podle videí, které s námi připravovali trenéři z fitcentra World Class – Robin, Radek, Petra a Veronika. Odborný dohled nad správnou výživou a rady v oblasti stravování měli na starosti Kateřina Gálová z Nutrendu a „šéf" Hubnoucího komanda, výživový poradce Petr Havlíček.

Jako průvodkyně celého seriálu musím říci, že jsem moc ráda, že se nám společně podařilo přivést ke zdravému životnímu stylu další tisíce nadšených lidí. Nebylo to lehké a ani natáčení a příprava projektu se neobešly bez chybiček a kopanců v podobě pokažených záběrů, u kterých se můžete pobavit právě teď. Více v souhrnné reportáži zde:

Než se pustíte do udržovacího režimu, zapamatujte si…

Neusněte na vavřínech!

To, že se vám podařilo zhubnout, je jen začátek celoživotní práce, tedy pokud se nechcete vrátit do starých vyjetých kolejí. Nezapomeňte, že tím vaše dřina nekončí. Udržet si váhu je mnohem náročnější úkol než samotné hubnutí. Proto neusínejte na vavřínech a vracejte se k našim společným lekcím. Co se vám doteď nepodařilo vypilovat, časem své ovoce přinese. Chce to jen pevnou vůli a stejné odhodlání, jako jste měli na začátku února, kdy seriál odstartoval. Sport vás bude navíc udržovat v dobré náladě a fyzické kondici. Pokud vás některý ze stylů, které jsme vám ukázali na videích, zaujal, klidně vyrazte i na skupinovou hodinu, kde se naučíte nové cviky a obohatíte svůj domácí trénink.

Foto: Mona Martinů

S výživou radil Ing. Petr HavlíčekFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Radek vám pomáhal shazovat kilaFoto: Mona Martinů

Pozor na jídlo!

Největším kamenem úrazu byl pro řadu z vás jídelníček. Ten v hubnutí tvoří 80 % úspěchu a také nejrychleji selhává v udržovacím režimu. Většina statečných bojovníků se po čase vrátí ke své původní váze, protože se postupně opět uchýlí ke starým zvykům. Zpravidla nejde o to, že by si dávali nějaké vyložené kalorické bomby. Je prokázáno, že tomuhle se lidé, kteří si zvykli na zdravý životní styl, zvládají vyhýbat.

Horší je ovšem rozložení jídla v průběhu dne. Dejte si pozor na to, abyste nezačali opět jíst nepravidelně, nepřestávejte snídat a svačit. Pokud se vrátíte k režimu, kdy sníte více jídla v odpoledních a večerních hodinách, nebudete dodržovat optimální pitný režim a nebudete jíst rovnoměrně po celý den tak, jak jsme mnohokrát zmiňovali, váš metabolismus se opět začne zpomalovat, ráno nebudete mít hlad, přestanete snídat a koloběh špatného stravování se opět nastartuje a váha se vrátí, ne-li převýší hranici, na které jste v únoru začínali. Jak si udržet váhu a kolik kalorií na den je v tomto režimu optimální, se můžete dočíst i ve článku ZDE.

Foto: Mona Martinů

S Veronikou jste zpevnili postavuFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Robin vám ukázal i bojové sporty!Foto: Mona Martinů

Chvalte se a odměňujte!

Jedním z dalších úskalí udržovacího období je dobře nastavená psychika. Pokud se vám podařilo zhubnout, váš úspěch okolí cení. Kam přijdete, všude vzbuzujete zájem svých přátel a známých. Tehdy se hledá energie pro další plány a cíle snadno.

V období, kdy si váhu snažíte udržet, už zájem okolí opadá a zůstanete na to „sami“. Nezapomínejte se proto obklopovat lidmi, kteří holdují zdravému životnímu stylu, kteří vás neustále budou udržovat ve střehu, a také platí, že ve dvou se to lépe táhne. Každý úspěch si vyžaduje chválu a odměnu. Proto si klidně každý měsíc, kdy se vám podaří nevykolejit z rozjetého vlaku, nadělte nějaký příjemný dárek, ať už v podobě cílené relaxace nebo oblečení a podobně. Zkrátka, udělejte si radost.

Foto: Mona Martinů

S Petrou jste si zacvičili zumbu i pilatesFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Radami vás pravidelně zásobovaly Kateřina Gálová a redaktorka Míša ČapkováFoto: Mona Martinů

Všem, kteří to s námi dokázali, gratulujeme. Budete-li nadále potřebovat naši podporu, neváhejte se obrátit na pravidelnou poradnu. Těšíme se na vaše vyprávění z období hubnutí v diskusi pod článkem. Věříme, že se zdravý životní styl stane stálicí ve vašem dalším životě. Hodně štěstí!

Reklama

Související témata:

Načítám