Hlavní obsah

Dieta podle znamení. Zhubnete!

Foto: Thinkstock

I na hubnutí má vliv měsíční znameníFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Chci zhubnout, ale pořád to nejde! Co dělám špatně?" Je toto i vaše otázka? Pak pro vás máme řešení. Speciálně sestavený hubnoucí režim podle hvězdných znamení, který vám v srpnu zaručeně přinese úspěch!

Článek

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Je nejohnivější ze všech ohnivých znamení. Lidem v jeho znamení se tuk rychle spaluje, pokud ovšem nepatříte k těm, co lehávají na gauči. Sportovní kondici si můžete udržet silovými druhy sportu. Beranky mají horkou povahu, proto vše, co souvisí s ohněm a teplem, zlepšuje jejich fyzický stav. Trpíte-li nadváhou, může vám také pomoci sauna, masáž se zahřívacími krémy, teplá vana apod., a to za každého počasí. V jídelníčku se soustřeďte především na maso a hvězdy doporučují i konzumaci červených plodů. Pokud Beran dosáhne stadia obezity, zpravidla nemá v životě cíl. K hubnutí vám proto pomůže, když si nějaký určíte (nemusí souviset s tělem). Svůj fyzický zevnějšek můžete ovlivnit i myšlenkami. Je důležité, abyste si představili, jakou chcete mít postavu. Ženy narozené v tomto ohnivém živlu by se měly soustředit na snídani. Měla by mít všechny živiny, které tělo potřebuje, ale nepřejídejte se! Energii byste měli doplňovat také z vesmíru. Po čtrnácté hodině by porce měly být snížené.

Astroložka Karmen radí: Pro odlehčovací dny je vhodné období mezi 10. – 17. 8. nebo každé úterý. Dlouhodobé hladovění se nedoporučuje! Navrhuji zaměřit se na červené plody, vynechat živočišné tuky, nejíst pohromadě bílkoviny a uhlovodany – maso tedy jíst se zeleninou a ne s bramborami, rýží, těstovinami, pečivem nebo jinými obilovinami. Zapomeňte na mléčné kaše, nekombinujte mléčné výrobky s pečivem a dalšími obilovinami. Pochopitelně také omezte sladkosti. Lze kombinovat maso se zeleninou, nebo zeleninu s obilovinami. Měli byste jíst dostatek ovoce, omezit ostré potraviny, hřiby, čaj, kávu a tuky. Vhodné je také kuřecí maso a rostlinné bílkoviny, červená řepa, různé druhy salátů, vlašské ořechy, citrony, jablka, celer, ředkvičky a růžičková kapusta. Normálně se stravovat můžete ve fázi ubývající Luny (4. – 18. 8.), 23. 8. večer a 24. 8. od rána do večera a 27. 8., párky a klobásy jezte střídmě. 14. 8. máte dovoleno i mírně hřešit.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Je hodně vystaven riziku tloustnutí. Na vině je kromě jiného i zvýšená vnímavost ke všemu materiálnímu – k hromadění, ke smyslovým požitkům. Abyste si udrželi správnou váhu, potřebujete pravidelnou a vyváženou stravu v průběhu dne. Vyvarujte se přejídání a dojídání. Neměli byste ani nakupovat příliš do zásob, aby vás to nelákalo. Hvězdy radí, abyste nejedli v momentech, kdy máte vztek a už vůbec ne sladké. Pro zdraví je dobré naučit se poslouchat své tělo a zjistit, které potraviny vám dělají vyloženě dobře. Ke zlepšení postavy i kondice potřebujete variabilní fyzickou zátěž a různorodost ve stravě. Jakákoli stálost a nepružnost vede k tloustnutí. Čím více budete jíst, tím větší chuť k jídlu budete mít. Na tloušťku mají u Býků vliv stres, spěch a prudké pohyby.

Astroložka Karmen radí: Hubnutí je pro Býky velmi vhodné v období 1. – 2. 8. a 23. – 31. 8. V tomto období by měli upřednostnit kysané mléčné výrobky, jakoukoliv zeleninu, kořenové plody a sladké ovoce. Měli byste obecně omezit máslo, mléko, bílé pečivo, sladkosti, výrobky z bílé mouky. Pokud chcete zhubnout, je na místě odlehčený den každý pátek, kdy se doporučuje jíst pouze ovoce, zelenina anebo jen ovocné šťávy. Nepříznivé dny pro Býky jsou 2. – 4. 8., 9. 8., 24. 8., 30. – 31. 8. V těchto dnech buďte opatrní, chraňte si krk (vaše citlivé místo), nepřejídejte se a jezte pouze lehce stravitelná netučná jídla připravená především z čerstvých potravin. 9. a 24. 8. zapomeňte na alkohol a kávu. Ke sladkému vás to bude svádět zejména 13. 8., 21. 8., 26. 8. a 28. 8., nedejte se! Velkou chuť k jídlu a tendence k přejídání budete mít 7., 13. a 27. 8., i tehdy si dejte pozor. Dobré dny naopak přijdou 15. – 16. 8., kdy se můžete plně zatěžovat, ale co se týká jídla – stále platí nepřejídat se. 13. 8. je den, kdy je vhodné se najíst dosyta. V tento den se vytváří zásoby na celý měsíc dopředu, proto není dobré hladovět, ale ani se přejídat. Strava by tento den měla být různorodá a měla by obsahovat všechny důležité živiny pro organismus.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Mají starosti s postavou méně než jiná znamení, často totiž jedí ve spěchu, nekladou obzvláštní důraz na kvalitu stravy, a proto si také nemusí vůbec všimnout, že ztloustli. V tomto znamení se vám bude hubnout snáze. Postačí dodržovat lehkou zeleninovou dietu – vhodné jsou plody zelené barvy, různé saláty a jídla s dostatkem zeleně: petržel, kopr, okurky, jablka se zelenou slupkou napomáhají lepší látkové výměně, která je pro hubnutí velmi důležitá.

Astroložka Karmen radí:Pro hubnutí jsou v srpnu ideální dny mezi 4. – 9. 8. a také každou středu. Netrapte se přísnými dietami, hladověním a neničte se cvičením. Stačí se pozorněji dívat do talíře a více chodit pěšky. Prospěšné jsou dlouhé procházky. Jako zrozenkyně ve vzdušném znamení byste v rámci zachování štíhlé linie měly jíst ráno mezi 8 – 10. hodinou, po západu Slunce už jen minimálně. Potřebujete také rozmanitou stravu. Neměly byste se zříkat drůbežího masa, ryb, vajec, ořechů a sýrů. Ve vaší stravě by také neměl chybět zelený hrášek, červená řepa, kukuřice, celer, meruňky, broskve a švestky. Můžete jíst kyselé, sladké, slané, ale nedoporučuje se hořké. Kritické dny jsou 5. – 6. 8., kdy byste se měly více šetřit – fyzicky i mentálně, nenamáhat ruce, dbát na rozmanitost ve stravě. V těchto dnech se snažte vyloučit především mléko, které zahleňuje dýchací cesty – plíce budou nyní vystaveny větší zátěži. Dalšími nepříznivými dny jsou 2. – 3. 8., v tyto dny doporučuji zařadit přísnou dietu – založenou především na zelenině a zeleninových salátech, do kterých lze přidat citronovou šťávu, případně s kapkou olivového oleje. 9. 8., kdy není vhodná žádná živočišná potrava, se zaměřte na zeleninu, celozrnný chléb, obiloviny a panenské rostlinné oleje. 16. – 17. 8. můžete zařadit tzv. suchý půst – pouze obilninové kaše vařené ve vodě bez soli a tuku (pohanka, bulgur, kuskus a další). Stačí jeden z těchto dnů. Jinak jezte především ovoce, zeleninu a ryby. 23. – 24. 8. nejsou vhodná vejce. 24. 8. je možný půst – především zelenina maximálně v kombinaci s obilninovými kašemi. Příznivým dnem bude 18. 8., kdy můžete trochu popustit otěže řetězu!

Foto: Thinkstock

Ženám v Beranu svědčí červené plodyFoto: Thinkstock

Rak (22. 6. – 21. 7.)

Mají tendenci k tloustnutí jako kynuté těsto. Můžete mít potíže s ukládáním vody v těle. Hlavní příčinou nadváhy je ale chronická nespokojenost se sebou a okolním světem, věčná nespokojenost s tím, co už máte. Tendence k přejídání bývá u Raků v období napětí, což je v podstatě boj celý život. Neklid a rozrušení před jídlem a během jídla narušuje váš proces trávení a to se může odrazit na tloustnutí. Když jste ovšem šťastné, nemáte potřebu se přejídat. Nové emoce, kontakt s novými lidmi, procházky v neznámých místech mohou totiž oklamat nenasytný žaludek. Vhodnou dietou pro zrozenkyně Raka může být konzumace mléčných výrobků, zeleniny, různých druhů dýní, ovoce, melounů a zeleniny. Dobře vám udělá i žitný chléb, sýry a rozinky v rozumné míře.

Astroložka Karmen radí:Stravovací systém je u Raků a vodních znamení závislý na fázi Luny, takže abyste si udrželi správnou váhu, od 1. – 8. 8. můžete jíst v průběhu celého dne i večer, ale nepřejídejte se. Od 10. – 23. 8. byste měli jíst především v první polovině dne a méně ve druhé polovině dne, večer už raději vůbec. Pro Raky nejsou v žádném případě vhodné sádlo a uzeniny. Nej dny na hubnutí i očistné hladovění jsou 23., 24. 8. a také každé pondělí, kdy lze jíst ovoce – melouny, banány, broskve, nektarinky, meruňky, blumy a další sladké plody. Nebo pít ovocné šťávy. Opatrné buďte ve dnech 7. – 8. 8., kdy byste se měly maximálně šetřit (hlavně ve stravování). Jezte odlehčená jídla, více mléčných výrobků a dopřejte si čerstvé ovoce a zeleninu. Trochu hřešit můžete 21. – 22. 8. Devátého srpna je vhodné zařadit odlehčovací den – ovoce – melouny, sladké plody nebo různou zeleninu. 16. – 18. 8. jsou vhodné dny pro ovocné šťávy.

Lev (22. 7. – 22. 8.)

Lvi sklony ke tloustnutí nemají, pokud se cítí naplnění, spokojení s tvůrčí činností, jestliže mají zajímavou práci a jsou ponořeni do péče o děti, nebo jsou-li zamilovaní. Ovšem životem nespokojená Lvice může začít hledat lék na štěstí v jídle. Jako Lvice jste vybíravé a potřebujete lepší potraviny a také si potřebujete ujasnit, nakolik je pro vás která potravina chutná. S výběrem diety zpravidla problém nemáte. Ideální je dieta založená na žlutých nebo oranžových plodech. Zlepšení postavy pak na sebe nenechá dlouho čekat. Jako ohnivé znamení budete muset stejně jako Beranky trochu omezit snídaně, ale nevynechat úplně. Nejvíce jídla smíte sníst do 14 hodin. Mnohem lépe se vám ale hubne, když nemícháte bílkoviny a uhlovodany (nejíte maso s rýží, bramborami, pečivem, knedlíky, obilovinami a nekombinujete mléčné výrobky s pečivem a obilovinami). Co kombinovat lze, je zelenina s obilovinami nebo celozrnným pečivem. Pro štíhlejší linii by Lvi měli omezit sladké, ostré potraviny, mléčné kaše, hřiby, kávu a černý čaj.

Astroložka Karmen radí: Lvice by neměly zapomínat na bílkoviny, ale omezit především cukr a škrob – uhlovodany. Na stole by nikdy nemělo chybět čerstvé ovoce a zelenina. Odlehčovací dny jsou vhodné mezi 10. – 17. 8. a také každou neděli. Ani Lvům se však nedoporučuje dlouhodobé hladovění. Ke štíhlému tělu dopomáhají i jablka, zelený salát, švestky, vlašské ořechy a fíky. Obsahují totiž síran hořečnatý, který je pro ně důležitý. Ve dnech 2. – 3. 8. je vhodná mléčná strava s tvarohem, ovocem i zeleninou. Buďte maximálně opatrné 9. – 10. 8., kdy byste se neměly přetěžovat fyzicky, nerozčilovat se, vyhýbejte se rozrušení. Strava by neměla obsahovat živočišné tuky, raději je nahraďte rostlinnými a vynechte alkohol a kávu. Příznivé dny jsou 22. – 23. 8., kdy se můžete trochu rozmazlovat. 24. 8. byste se měly opět šetřit, nepřeceňovat své síly a může to být i odlehčovací den především s ovocem, zeleninou, ořechy a rostlinnými panenskými oleji.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny musí na správnou postavu dobře dbát. Efektivní jsou cviky na protažení. Pohyb také napomáhá správné činnosti tlustého střeva, se kterým má toto znamení problémy. Panny neztloustnou, jestliže se budou věnovat cvikům rozvíjejícím pružnost a budou často do stravy zařazovat zeleninové saláty. Stav mysli úzce souvisí se stavem zdraví, to byste měli vést neustále v patrnosti. Máte totiž tendenci vsugerovat si nemoci. Veškerý neklid, obavy a prudké změny psychiky se negativně odrazí na zdraví a mohou tedy negativně působit i na stravování a tloustnutí. Je nezbytné, abyste v době jídla měli dobrou náladu, jinak se jídlo obrátí v jed. Budete potřebovat zapracovat na svém jídelníčku. Zařaďte stravu bohatou na vlákninu. Dopřejte si ovoce, zeleninu, otruby, obiloviny, celozrnný chléb i cikorku. Dobrým stimulem pro boj s nadbytečnými kilogramy by mohla být touha líbit se sama sobě. Abyste si udržely správnou váhu, měly byste se v průběhu celého dne stravovat rovnoměrně.

Astroložka Karmen radí: Pro vaše hubnutí je vhodné období 3. – 9. 8. a také každá středa. Měli byste omezit máslo, mléko, bílé pečivo, sladkosti. Vhodné jsou kysané mléčné výrobky – jogurty, kefíry, tvaroh a jakákoliv zelenina i kořenové plody a ovoce. Panny by se měly vyvarovat jídel, která jsou těžce stravitelná (jako např. typicky česká jídla vepřo knedlo zelo, svíčková apod.) kvůli zmiňované náchylnosti k problémům se střevy. Buďte ostražité ve dnech 11. – 12. 8., kdy je nutné, abyste obezřetně vybíraly stravu. Dodržujte přísnější dietu – lehce stravitelná, nedráždivá jídla, žádné uzeniny, luštěniny, bílé pečivo, omezte cukry a zaměřte se na dostatek vlákniny (doporučuji: čerstvé ovoce a zeleninu, otrubový chléb nebo otruby, lepicol, kysané mléčné výrobky). Ideální dny jsou 25. – 26. 8., ale 26. 8., kdy si můžete trochu oddechnout, se nepřejídejte. 2.8. si nezapomeňte dát kysané mléčné výrobky, a obejděte se bez masa. Ve dnech 16. – 18. 8. lze zařadit odlehčovací režim s ovocnými šťávami, případně zeleninovými – např. mrkvovými. 23. – 24. 8. jsou nevhodná vejce, jablka a jablečná šťáva, i v tyto dny je dobré zaměřit se na šetřící stravu s dostatkem zeleniny, ovoce, obilovin (obilninové kaše vařené ve vodě a také kysaných mléčných výrobků).

Foto: Thinkstock

Pro Panny je důležitý pohybFoto: Thinkstock

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Patří sice ke vzdušným znamením a tudíž by díky lehkosti a pohyblivosti nemusely mít problémy s tloustnutím, ale jsou jakousi výjimkou. Problémy s hmotností mohou mít kvůli lásce ke kulinářství. Pokud je jídlo kulturní zážitek, máte problém. Při hubnutí se můžete zabývat nějakým estetickým druhem sportu, aby vás způsob cvičení nabádal a podněcoval k péči o tělo. Hmotnost si ovšem udržíte pouze tak, že jíte dobře ráno mezi 8. a 10. hodinou ranní. Po západu Slunce už jezte minimálně. Pro hubnutí jsou ideální dny 4. – 9. 8. a také každý pátek. Váhy by měly být opatrné se sladkostmi – vyhýbat se dortům, zákuskům a také by měly vyloučit mléko. Doporučuje se prostá strava bohatá na vitamin A a E, které jsou nezbytné mimo jiné i pro správnou činnost hormonálního systému. Nezapomeňte také na mrkev, jablka, broskve, meruňky, banány, v rozumné míře rozinky, obiloviny – především různé obilninové kaše vařené v osolené vodě, dostatek zeleniny čerstvé i dušené, zelené listové zeleniny, přidejte další čerstvé ovoce, rostlinné oleje (slunečnicový, olivový, ořechy, semínka, olivy celozrnné pečivo). Velmi důležitý je pro vás pitný režim v podobě kvalitní vody.

Astroložka Karmen radí: Nepříznivé dny pro Váhy jsou 13. – 14. 8., kdy by měly vyloučit mléko, brambory, sladká, tučná a smažená jídla, tučná masa a méně solit. Příznivější období je 1. 8. a také 28. – 29. 8., kdy se nemusíte příliš hlídat, ale ženy Váhy by měly zapomenout na sladkosti. Ve dnech 2. – 3. 8. se nepřejídejte, vyhněte se masu a zaměřte se na ovoce, zeleninu a obiloviny i celozrnné pečivo.16. – 18. 8. jsou vhodné k odlehčovacím dietám. 23. – 24. 8. přichází další nepříznivé období, kdy je třeba jíst střídmě. Vhodné je ovoce, zelenina, obiloviny, kysané mléčné výrobky, případně drůbeží nebo rybí maso, zapomeňte ale na vejce, zelí a jablka.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Je vitální, silné znamení. Štírky mají silnou pánevní oblast. Potřebují si udržovat správnou práci střev. Také se rády nají, ale kontakt se sexuálním partnerem může pomoci snížit jejich chuť k jídlu. Jestli toužíte po štíhlejší postavě, zaměřte se na sladké ovoce a med. Měly byste být ovšem umírněné v jídle, pití a bohužel i sexu. Stejně jako důsledná strava, je potřeba i rozhýbat svaly. Pomoci správné činnosti střev. Ve stravě by mělo být co nejméně masa, dráždivých látek a pálivého koření. Zapomeňte na tučné potraviny a dopřejte si naopak mléčné výrobky – hlavně kysané – kefír a jogurt.

Astroložka Karmen radí: Pro Štíry je důležitý kalciumsulfát, který se nachází v cibuli, česneku, hořčici (tyto potraviny ale konzumujte s opatrností), zelí, ředkvičkách, fíkách, švestkách. Pozor na nespokojenost, výbušnost, která může ovlivnit váš postoj ke stravování a tím i tendenci ke tloustnutí. I pro Štírky platí, že stravování by se mělo řídit pohyby Luny. Proto v době od 1. – 9. 8. a také 25. – 31. 8. můžete jíst i později odpoledne, ale v období 10. – 24. 8. byste měly jíst spíše v 1. polovině dne a méně odpoledne a večer už vůbec. Odlehčovací dny lze zařadit v období 23. – 24. 8. a také každé úterý, kdy byste se měly zaměřit především na sladké ovoce a kysané mléčné výrobky. Velmi vhodné jsou pro toto období melouny a další sladké ovoce. Nepříznivé dny přijdou 15. – 16. 8., kdy je nutné dbát na správnou stravu, vyloučit maso, tučné potraviny a ostré koření, zařadit dostatek vlákniny, čerstvé ovoce – jablka, švestky a jakékoliv ovoce se slupkou, fíky, otruby, kysané mléčné výrobky a také čerstvou zeleninu. V těchto dnech by se Štírky měly hodně hýbat. Další nepříznivé dny přijdou 2. – 3. 8. Dopřejte tělu dostatek kysaných mléčných výrobků, nepřejídejte se a zařaďte třeba den plný ovocných šťáv. 9. 8. a 16. – 18. 8. jsou také vhodné k přísnější odlehčovací kúře založené na sladkém ovoci nebo 100% ovocných šťávách. Příznivé dny pro Štíry jsou i 4. 8. a dále 30. – 31.8., tehdy se můžete trochu uvolnit.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Zřídka přemýšlí nad tím, jak se správně stravovat a jak jeho postava vypadá. K tomu, abyste zhubli, je dobré vydat se na nějakou cestu, túru či pochod nebo alespoň častěji chodili na vycházky. Nejvhodnější potraviny, jež napomáhají hubnutí, jsou kyselé potraviny – citron, další citrusy, rybíz. Tyto potraviny můžete zařadit do odlehčovacích dnů. Střelci na zhubnutí ovšem potřebují odborníka, který jim individuálně poradí, protože sami mohou mít problém určit, co je pro ně vhodné. Efektivní dietou může být ta podle krevních skupin. Střelec je posledním ohnivým znamením, takže i pro něj platí, aby si udržel správnou váhu, měl by ráno místo velkého jídla raději čerpat energii z kosmu. Po druhé hodině odpolední se v jídle uskromněte.

Astroložka Karmen radí: Pro odlehčovací dny je vhodné období 9. – 19. 8. a také každý čtvrtek v měsíci. V těchto dnech je třeba pít mrkvovou šťávu, omezit tučné potraviny a nepoužívat hodně koření – nahradit jej spíše zelenými bylinkami, jíst kyselé ovoce. Nemíchejte bílkoviny s uhlovodany. Maso kombinujte se zeleninou, zeleninu s obilovinami nebo pečivem, ale celozrnným. Střelci potřebují více vitaminu B a C, které jsou v rozmanitém čerstvém ovoci, zelenině a luštěninách, kukuřici, obilných klíčcích, kvasnicích nebo pivovarských kvasnicích, vejcích, celozrnném chlebu, vhodná je i rýže, oves – ovesné vločky, ovoce, které má slupku, neloupat. Nepříznivé dny přijdou 17. – 19. 8., kdy by se ženy narozené ve Střelci kromě výše uvedených stravovacích rad měly šetřit více i fyzicky, a nezatěžovat boky a stehna. V těchto dnech ze stravy rozhodně vyloučete hranolky, dorty, sušenky, které podporují vznik celulitidy. Další špatné dny jsou i 2. – 3. 8., kdy zapomeňte na maso, nepřejídejte se, vynechte alkohol, maso nahraďte luštěninami a kysanými mléčnými výrobky. 23. – 24. 8. je prospěšné zavést přísnější kúru s ovocnými šťávami, možné jsou grapové, pomerančové, mrkvové, ale ne jablečné. Příznivé období pro Střelce je 5. 8., kdy se mohou zatěžovat naplno i fyzicky.

Foto: Thinkstock

Ženám Střelcům pomáhají citrusyFoto: Thinkstock

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

I když je Kozoroh zemité znamení a má tudíž smysl pro materiální záležitosti, příroda mu nedovolí ztloustnout, Kozorozi totiž často nechtějí ztrácet čas na jídlo a sedají ke stolu s jídlem, až když padají únavou a hladem. Typickou vlastností Kozorohů je ctižádost, cílevědomost a pracovitost. Potýkají se spíše s problémem jak ztloustnout, než zhubnout. Ale jestliže se přece jen vyskytne problém s nadváhou, stačí zaměřit pozornost na pracovní záležitosti nebo se zaměřit na dietu se zeleninou a ovocem modré/fialové barvy – švestky, blumy, hrozny, ostružiny, borůvky, modré zelí, lilek atd. I pro Kozorohy platí, že by se měli stravovat rovnoměrně v průběhu dne.

Astroložka Karmen radí: Pro hubnutí a odlehčovací dny je vhodné období mezi 2. – 9. 8. a také každá sobota v měsíci – výše uvedené potraviny by v těchto dnech neměly chybět. Omezte máslo, mléko a bílé pečivo. Pro kozorohy jsou vhodné potraviny s JANG díky pozitivní energii, které zahřívají zevnitř. Patří sem rýže, jáhly, pohanka, pšenice, krevetky, humr, sardinky, ředkvičky, červená řepa, cibule, petržel, kopr, mrkev, brynza, krůtí a kachní maso, jablka, sůl. I při dietě byste se neměli zříkat především červené řepy, mrkve, ovesné a pohankové kaše. Pro Kozorohy je také důležitý fosforečnan vápenatý, který je obsažen v zelí, špenátu, čočce, okurkách, fíkách, švestkách. Nepříznivé dny přijdou 20. – 21. 8., kdy byste se měli fyzicky šetřit, necvičit, nenamáhat klouby a ve stravě zařadit mléčné výrobky – hlavně kysané a tvaroh, nepřehánět to s konzumací masa a mléka a také méně solit. Nevhodné jsou i otruby a luštěniny. Dalšími nepříznivými dny jsou 16. – 18. 8. a 23. – 24. 8., kdy je možné zařadit dny s ovocnými šťávami, případně s ovocem a zeleninou (nezapomínat na ovoce a zeleninu modré/fialové barvy). Naopak 7. – 8. 8. jsou dny, kdy budete silné a můžete se tedy plně zatěžovat.

Vodnář (21. 1. – 18. 2.)

Vodnáři se liší svou originalitou a nevyzpytatelností. Stav organismu závisí na jejich sklonu k proměnlivé náladě. Proto byste se měly snažit být vyrovnané. Podle hvězd můžete „experimentovat" s exotickými dietami a zabývat se novými nebo netradičními druhy sportů. Vodnář má rád vše nové, proto by mu neměly utéct ani nové druhy potravin – zámořské, exotické ovoce a zelenina. Zrozenkyně tohoto vzdušného znamení by měly jíst zejména ráno mezi 8–10 hodinou, ovšem večer už jen minimálně nebo vůbec.

Astroložka Karmen radí:Pro hubnutí jsou vhodné dny 5. – 9. 8. a stejně jako pro Kozorohy každá sobota v měsíci. Potřebujete potraviny, které napomáhají udržovat pevnost cév – je to především rutin, obsažen je hlavně v pohance, citronu, grapech, černém rybízu, vlašských ořechách, napomáhá také vitamin C – obsažený v hlávkovém salátu, paprikách, černém rybízu, bílém zelí, rajčatech, petrželi, kopru, bramborách, citrusových plodech, prospěšné jsou i višně. A také vitamin E obsažený v panenských rostlinných olejích, olivách, luštěninách – hrachu, fazoli, čočce, obilovinách – žitu, pšenici, sezamu a dalších semínkách. Doplňujte vlákninu jak z čerstvého ovoce, tak i obilninových otrub. Dodržujte dostatečný pitný režim 1,5–2 litry denně. Zapomeňte na tučné, sladké, masové vývary, uzeniny, konzervy. Ve stravě Vodnářů by neměl chybět pravidelně špenát, mrkev, jablka, ryby. Co se týká cvičení, nejsou vhodná silová cvičení, ale cviky zaměřené na pružnost a pohyblivost kloubů. Nepříznivé dny přijdou 22. – 24. 8., kdy by se Vodnáři měli fyzicky šetřit a zaměřit se na výše uvedenou stravu s dostatkem vitaminu C, E a rutinu. Příznivý den nastane 10. 8., kdy se můžete více zatěžovat.

Ryby (19. 2. – 20. 3.)

Jsou ne vždy pozorné ke svému zdraví – jsou ve svém snění a vizích krásné, mladé, a proto si nemusí hned všimnout, že tloustnou. Jakýkoliv vnitřní neklid nebo rozrušení se negativně odrazí na jejich konstituci a může zapůsobit na stravování a vést k nadváze. Častěji by se proto měly na sebe dívat do zrcadla a neměly při tom zavírat oči. Zkrátka vidět opravdu sama sebe. Pokaždé, když zjistíte, že přibýváte na váze i jen o pár kilogramů, měly byste se více fyzicky zatížit. Pro zlepšení a zachování postavy jsou podle hvězd vhodné cviky ve vodě – např. vodní aerobic, nebo samotné plavání či jiné cvičení ve vodě.

Astroložka Karmen radí: Ryby jsou poslední vodní znamení i poslední znamení zvěrokruhu a mají stravování závislé na pohybu Luny. V době od 1. – 9. 8. a 25. – 31. 8. můžete jíst i v podvečerních hodinách, od 10. – 24. 8. byste měli jíst nejvíc v první polovině dne, méně už odpoledne a večer vůbec. Pro hubnutí nebo odlehčovací den se hodí 23. – 24. 8. a také každý čtvrtek v měsíci. Aby Ryby netloustly, měly by omezit cukry a tuky. Vhodné je častěji zařadit saláty z čerstvé zeleniny, nevynechat přitom okurky, ředkvičky a také vlašské ořechy. Opatrně s rozinkami. Vhodné je i čerstvé ovoce, melouny, sladké plody i různé druhy dýní. Pro nízkokalorickou stravu se hodí ryby, různé mořské produkty i řasy, které obsahují jód. Nepříznivé dny pro Ryby jsou 25. – 26. 8., kdy by měly dbát na stravu složenou z čerstvých potravin, saláty z čerstvé zeleniny i ovoce, aby se dodával vitamin C, vyloučit tučná a těžce stravitelná jídla. Snažte se vyhnout chemickým konzervantům. V tyto dny také nejsou vhodné vodní sporty a cvičení ve vodě. 2. – 3. 8. lze zařadit den s ovocnými šťávami, pokud chcete mírnější dietu, pak je vhodný den se zeleninovými saláty, rozhodně ale zapomeňte na maso. 9. 8. je vhodné pít ovocné šťávy, bylinné čaje nebo jen čistou pramenitou vodu. Lze jíst mléčné výrobky, ovoce a zeleninu, také ale vyloučit maso. 16. – 18. 8. přijdou další nepříznivé dny, je možné jíst zeleninu a ryby. Příznivý den se dostaví 11. 8., kdy se můžete plně zatížit a věnovat třeba vodním sportům.

Pokud na znamení zvěrokruhu ani astrojídelníček nevěříte, a přesto chcete dosáhnout vysněné figury a ozdravit své tělo, začtěte se do mého seriálu. I mně se podařilo zhubnout zdravě bez velkého trápení přes osm kilo. Popovídat si o tom můžeme na Facebooku.

Související témata:

Načítám