Hlavní obsah

I milenky jsou jen lidi aneb Těchto 5 věcí prožívají

Foto: lightwavemedia, Shutterstock.com

Partnerova nevěra bolí a nenávist vůči jeho milence je přirozená obranaFoto: lightwavemedia, Shutterstock.com

Reklama

Má milenku! Partner vás podvádí a vy tu druhou automaticky nenávidíte. Je to potvora, co vám krade muže, zlodějka, co ho sprostě svedla a ničí vám rodinu. Jenže takhle jednoduché to není.

Článek

Zjištění, že je vám muž nevěrný, že udržuje vztah i s jinou ženou, je velmi bolestivé. A nenávist vůči milence je jakousi přirozenou obranou, způsobem, jak zlobu směřovat jinam než na partnera, kterého milujete, i když vám právě zlomil srdce.

Zkuste ale být fér, upozaďte emoce a zkuste se na to podívat čistě logicky. Ani milenky z téhle situace nemívají potěšení. Platí o nich i následující věci.

1. Jsou zamilované

Málokdy jde o skutečný kalkul, o naplánovanou snahu „ukrást“ nějaké ženě partnera. Velmi často jde ze strany milenky o lásku. Jednoduše se zamilovala, bohužel do špatného muže. „I milenky hledají lásku, ne jen sex. Někdy se může stát, že zrovna narazí na muže, který je zadaný, a i když nechtějí rozbíjet rodinu, tak si nemůžou pomoct,“ potvrzuje vztahová koučka Jana Zittová ze Školy pro ženy.

Zkuste se do ní vcítit. Někoho milujete, strašlivě po něm toužíte, a přestože víte, že není správné se s ním stýkat, neovládnete se. A buďte upřímné, opravdu jste v životě vždy měly pevnou vůli a nikdy nepodlehly tomu, čemu jste neměly?

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Myslíte si, že ty druhé se netrápí? Ve většině případů nebyl jejich plán vám ukrást mužeFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

2. I ony se trápí

Myslíte, že se milenkám líbí dělit se o muže? Opravdu máte pocit, že jim tahle situace vyhovuje? Že je hřeje pocit, že po společných chvilkách muž odchází domů za manželkou? Že jim není o víkendech, o dovolených a o svátcích smutno?

Kromě toho je mnohdy trápí i výčitky. „Často si vztah se ženatým mužem vyčítají, trápí se pocity viny. Tento stav je ubíjí, ubližuje jim, ale ten muž už je pro ně jako droga,“ vysvětluje vztahová koučka Hana Lustíková.

3. Jsou také obětí

Manželka mi vůbec nerozumí, vlastně spolu už vůbec nežijeme. Tebe miluji, k manželce už nic necítím. Dej mi čas, rozvedu se a budeme jen spolu. To jsou věty, které milenky od ženáčů velmi často slýchají. A přestože jde o prachsprosté lži, kvůli zamilovanosti jim věří. Už neví, že milostná vyznání muž šeptá doma i své ženě.

Muž si v podstatě pohrává s oběma ženami, obě jsou jeho obětí. „Tahle situace je dost častá. Muž neví, co chce, co hledá. Proto udržuje vztah s oběma ženami, oběma slibuje totéž. V takovém případě jsou na tom obě ženy vlastně stejně,“ říká Jana Zittová.

V podstatě jde jen o to, jak dlouho bude trvat, než milenka procitne. „Tohle slýchám v koučinkovém křesle velmi často. Milenka se po čase začne divit, že se nekoná žádný konec jako v Pretty Woman. A tohle procitnutí pro ni bývá velmi bolestivé a náročné,“ dodává Hana Lustíková.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Je dost možné, že muž lže vám oběmaFoto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

4. Nevybraly si to

Jen málokterá žena chce být „profesionální milenkou“. Nerozhodne se hrát druhé housle, vyzobávat jen to, co na ni zbude, užívat si toho, že oficiálně vlastně neexistuje a podobně.

Prostě se to stalo, mnohdy ani neví, jak, a teď se v tom plácá. Dle bodu jedna ji do náruče muže žene láska, pak se podle bodu dvě trápí a vyčítá si to, dle bodu tři třeba věří, že i on ji miluje, a takhle je to pořád dokola.

5. Jsou zraněné

Velmi často se do rolí milenek dostávají ženy, které jsou v nějaké tíživé situaci, jsou oslabené a zraněné, osamělé. A muž (byť zadaný) zafunguje jako rychlý lék na bolest, anestetikum, které sice v blízké době přestane fungovat, ale teď je báječné. A věřte, že až přijde procitnutí, vše je bude nejspíš bolet ještě víc!

Byly jste někdy v roli milenky? Platil na vás některý z těchto bodů?

Reklama

Načítám