Hlavní obsah

I muži v posteli předstírají aneb Jak poznáte chlapské finty?

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Reklama

Vyvrcholení jako důvod ke lži? Když rozkoš předstírá váš protějšek, můžete to pochopit mnoha způsoby. Urazíte se? Odpustíte mu? A jak se vůbec stane, že vás muž takto oklame? Je to jednoduché. Ženy se totiž o konce milování příliš nezajímají!

Článek

Americký sexpert Paul Joannides říká, že v našem kulturním prostředí lidé hrozně lžou. Lež je v mnoha případech základem marketingu a reklama často stojí na lživých tvrzeních. Podle tohoto odborníka jsou krásným příkladem lží třeba platby kreditní kartou. Přestože zůstatek na účtu k pokrytí úhrady nestačí, utěšujeme sami sebe, že se nic neděje, že je všechno v pořádku.

Při tolika lžích a podvodech, které nás všude kolem obklopují, by bylo zajisté krásné, kdyby lidé udělali ze svého sexuálního vztahu nedobytnou pevnost pravdy a poctivosti. Bohužel, ne vždy se touto zásadou řídíme. A existují mezi námi tací, kteří, no ano, předstírají orgasmus.

Ochrana citů i ukončení trápení

Dlouho se tvrdilo, že podobné herecké výkony jsou doménou žen, nicméně ani muži v tomto směru nezaostávají. Podle studie z roku 2016, kterou uveřejnil časopis Sexual and Relational Therapy, si ani jedno pohlaví nemá co vyčítat.

Po přezkoumání výpovědí a sexuálních zkušeností 230 mužů ve věku od 18 do 29 let se zjistilo, že orgasmus v současném vztahu předstírá 25 procent z nich. Muži přitom říkají, že se k něčemu takovému snižují hned z několika důvodů.

Falešný orgasmus mají v případě, že sex nestojí za nic a oni jej chtějí co nejrychleji ukončit, nebo také když nemají na milování náladu (nejsou přitahováni svou partnerkou). V neposlední řadě jim to prostě nejde, jenže aby neublížili svým drahým polovičkám, radši se uchylují ke klamu. (Tato situace se často pojí s vysokou hladinou alkoholu v krvi.) Ptáte se, jak se absence orgasmu maskuje?

S kondomem

Situace je o dost jednodušší, když dvojice používá prezervativ. Dotyčný muž se otočí zády k milence, udělá na prázdné „pláštěnce“ uzlík, tedy počíná si jako obvykle, a ihned důkaz vyhodí do koše. Pochopitelně, že se u toho tváří tak, jako by ze sebe dostal kbelík cenného ejakulátu složeného z mnoha minerálních látek, jako je například zinek, vápník, hořčík a sodík. A jak se dál chová muž, který by si zasloužil Oscara za hlavní roli?

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Tušila jste, že i muži mohou vyvrcholení jen předstírat?Foto: Kotin, Shutterstock.com

Bez kondomu

Kouzlit se dá i při vaginálním styku či párové masturbaci. Třeba taková psychosexuální terapeutka Joanna Benfield z Londýna se pro deník Daily Telegraph nechala slyšet, že většina žen nevěnuje pozornost důkazům o ejakulaci v jejich těle, a proto není těžké, aby je muži obelhávali. Při „ruční práci" pak stačí, když během sexu muž pronese „ukaž, já to dodělám“, uchopí svůj penis a tváří se, že se sám přivedl na vrchol slasti. Jestli na ruce „má něco mléčného a sklovitého“, už většinu žen nezajímá. Ruce si umýt šel, říká, že je hotovo, tak o co jde?

„Jsem na suchu, zlato“

Podobně to funguje i u určitých poloh, ke kterým patří psí pozice. Žena muži nevidí do tváře, je tedy odkázaná na jeho vzdechy, svalové záškuby a tvrzení, že je po všem. „Jednou se mi stalo, že mi milenec tvrdil, že měl báječný orgasmus. Když jsem se šla po sexu vyčůrat, bylo mi divné, že ze mě nic nevychází. Zavtipkovala jsem, jestli vyvrcholení bylo reálné,“ vypráví šestatřicetiletá čtenářka Petra s tím, že její milenec prohodil památnou větu: „No to víš, já si to před sexem dvakrát udělal rukou, tak už ve mně nic nezbylo!“

Mezi oblíbené lži patří i ta, že dotyčný prožil orgasmus bez výronu semene. Jedná se o tantrický postup, ke kterému je zapotřebí trénink a fyzická i duševní disciplína muže. V podstatě na něco takového musí dřít minimálně několik měsíců, ale budiž... Taky jste se s podobnou hláškou už někdy setkaly? Tápete, zda před sebou máte herce?

Vůbec největší chyba, které se můžete dopustit, když váš partner předstírá orgasmus, je snažit se mu k vyvrcholení dopomoci. Tím celou situaci obvykle ještě zhoršíte. I americký sexpert Paul Joannides tvrdí, že překročit hranici mezi starostlivým zájmem a nepříjemným obtěžováním je velmi snadné. Místo přehnané snahy raději zkuste zjistit, co milenci pomáhá navodit tělesně příjemné pocity. Jestli ten druhý doporučí změnu nebo vylepšení techniky, tím lépe.

A co vy? Poznáte, když muž předstírá?

Reklama

Načítám