Hlavní obsah

Mají lesbičky lepší orgasmy? Podle odborníků ano!

Foto: PedroMatos, Shutterstock.com

Foto: PedroMatos, Shutterstock.com

Reklama

Co kdyby vám někdo řekl, že pokud jde o sexuální uspokojení, problémem žen mohou být samotní muži? Věřili byste tomu? Některá zjištění skutečně potvrzují, že ženy ženám lépe rozumí! Ale proč vlastně? A doopravdy má sexuální orientace vliv na intimní prožitky?

Článek

Někteří sexuologové, včetně českého odborníka Zlatko Pastora, říkají, že ženská homosexualita je něžnější a emotivnější. A možná to je ten důvod, proč to žena ženě „udělá“ lépe (a mnohdy i vícekrát) než kdejaký muž. Tedy aspoň tak to vyplývá z vědeckého průzkumu, který uveřejnil odborný časopis Journal of Sexual Medicine.

Překáží penisy smyslným orgasmům?

Na základě výpovědí 2850 mužů a žen dospěli výzkumníci v čele s biologickou antropoložkou Helen Fisher z Kinseyho institutu k závěru, že muži, kteří se sexuálně setkávají s partnerkou, kterou již znají delší dobu, mají větší šanci na orgasmus než ženy – průměrný poměr 85 % mužů oproti 63 % žen. Co se týče lesbiček, tak u nich je poměr 75 %. Lesbičky prý v porovnání s heterosexuálními a dokonce i bisexuálními ženami mají menší potíže s dosahováním orgasmu a evidentně si lépe vyhoví.

Ostatně i známé vědecké duo William H. Masters a Virginie E. Johnson, jež je považováno za průkopnické v oblasti diagnostiky a léčby sexuálních poruch a dysfunkcí, již dlouhá léta hlásá, že lesbičky si sexu víc užívají proto, že nejsou ovlivňovány faktory, jako je očekávání z pohledu genderových rolí, tlak na výkon a vytrvalost, které ovlivňují heterosexuální páry.

Přirozenost, přizpůsobivost či snad nutnost?

Míra lesbických orgasmů však není pouze pokročilou dovedností. Studie rovněž odhalila, že způsob, jakým si lesbické ženy užívají, závisí na celkovém přístupu k sexu, aktuálnímu uvolnění i atmosféře. Když je tohle všechno ve vzájemné symbióze, žena si se ženou užije, zdá se, smyslněji i déle.

I sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová ve svých spisech uvádí, že samy lesbičky hodnotí své styky se ženami jako něžnější, důvěrnější, ohleduplnější a zkrátka lepší díky tomu, že se dámy dovednou vcítit do potřeb a pocitů partnerky, na což jsou pánové krátcí. Pak ani takový mnohonásobný orgasmus není problém! Na spěchání v sexu v přítomnosti jiné ženy si totiž majitelky prsou dávají extra pozor – aspoň většinou.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Žena ženě zkrátka rozumí...Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Svá k své

Zmíněná odbornice zároveň popisuje, že většina lesbiček se vzájemně uspokojuje rukou či ústy. Jen velmi malé procento užívá při sexuálních kontaktech předměty, které si zavádějí do pochvy (penetrace pro ně není to nejdůležitější, jak si mnozí mylně myslí). Ve skutečnosti mýtů existuje mnohem víc.

Podle sexuoložky homosexuální vztahy mezi ženami patří zřejmě k nejintenzivnějším, ať už se přihlédne k vzájemné vazbě, frekvenci sexuálních styků nebo k síle citových krizí při rozchodu s partnerkou. Obecně jsou vztahy mezi nimi jednoznačně trvalejší než mezi muži, dokonce byl vysloven názor, že jsou stabilnější než vztahy heterosexuální.

Dle zjištění dnes již nežijící Jaroslavy Pondělíčkové-Mašlové mívají homosexuální ženy dvě až pět partnerek za život. Po této náloži informací by člověk mohl zalitovat, že si „vybral“ špatnou sexuální orientaci!

A kolik orgasmů během sexu prožijete vy?

Reklama

Načítám