Hlavní obsah

I žaluzie a rolety lze ovládat telefonem

Reklama

Ještě snadnější než dosud může být obsluha žaluzií a rolet. Pokud jsou vybaveny elektrickým pohonem, mohou být programovány a řízeny na dálku chytrým telefonem. Chytře lze ovládat i garážová vrata.

Článek

Dálkové ovládání a programování venkovních žaluzií a rolet má proti klasickému manuálnímu způsobu řadu výhod. Člověk si například může jejich vytažení či stažení nastavit předem, a při příchodu domů mít již optimální světelné a tepelné podmínky. Není tedy nutné čekat, až se dům zahřeje, či naopak vyvětrá. Kvůli jejich obsluze obyvatelé už také nemusí obíhat celý dům a každé okno ovládat zvlášť. Jediné, co je k ovládání potřeba, je chytrý telefon se systémem iOS či Android a nainstalovaná aplikace Connexoon.

Předokenní rolety Lomax krásně vypadají, ochrání vaše bezpečí, a ještě uspoří energie

Hlavní předností chytrého ovládání však spočívá v podstatném zvýšení zabezpečení vašeho domova. „I když jste třeba na dovolené, můžete stínicí techniku pomocí telefonu a aplikace řídit. Střídavě vytažené a stažené venkovní žaluzie či rolety tak budí dojem, že v domě či bytě někdo je, a odrazují tím tipaře nebo přímo zloděje, kteří se pohybují po ulicích,“ vysvětluje důležitý aspekt moderního systému Lubomír Valenta ze společnosti Lomax.

Venkovní žaluzie Lomax podtrhnou moderní design vašeho domu

Až do 31. května letošního roku je navíc možné získat jednu chytrou aplikaci Connexoon zcela zdarma. Stačí si do uvedeného data u společnosti Lomax objednat pět a více kusů elektrických motorů iO pro rolety nebo venkovní žaluzie.

Polohu vrat ukážou diody

Nejen stínicí techniku můžete řídit jedním kliknutím. Chytře lze v současnosti ovládat také garážová vrata. Jediné, co k tomu potřebujete, je ovladač Marantec Digital 663 a motor pohonu vrat, který s ním bude komunikovat.

Tento ovladač nejen umožní otevírat či zavírat až troje různá garážová vrata, ale navíc vám ukáže, v jaké poloze momentálně jsou. Vy tak budete klidnější, váš domov zase výrazně bezpečnější. „Odpadají tím především situace, kdy si člověk neustále říká, zda vrata do garáže zavřel, či nikoli. S moderním ovladačem to jednoduše zjistí, a případně jejich polohu jedním kliknutím snadno upraví,“ popisuje výhody systému Lubomír Valenta.

Venkovní žaluzie Lomax bezpečně ochrání vaše soukromí

Ovladač má dvě barevné diody. Rozsvícená červená znamená otevřeno, zelená barva signalizuje, že jsou vrata zavřená. Otevírání je pak zobrazováno blikáním červeně, zavírání zeleně.

Mějte svá garážová vrata pod kontrolou a užívejte pohodlí svého domova

Také na tento systém se vztahuje mimořádná akce. Při objednávce pohonného motoru Marantec s obousměrnou komunikací získá zákazník u společnosti Lomax až do 31. května 2016 jeden ovladač Digital 663 zcela zadarmo.

Reklama

Související témata:

Načítám