Hlavní obsah

Móda inspirovaná Asií: Trend, který vás naučíme nosit!

Foto: Marie Bartošová

Trend inspirovaný Asií si vyzkoušela naše čtenářka EvaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tradiční asijská kultura říznutá moderními prvky. Propadly jste jarnímu trendu, inspirovanému Dálným východem? Poradíme vám, jak ho vpašovat do šatníku, aniž byste vypadaly jako gejši.

Článek

Pokud pečlivě sledujete počiny módních návrhářů, pak vám inspirace asijským kontinentem nemohla uniknout. Prada se ve svých střizích inspirovala skládanou technikou origami a modelkám dokonce obula boty připomínající okobo – dřeváky s rovnou platformou, které nosí gejši. Kimona včetně typických pásků ovlivnila Haidera Ackermanna, s potisky si pohráli návrháři značek Etro nebo Emillio Pucci. Jak ale tento trend přenést do reality? S tím vám poradí stylistka Veronika, která oblékala bloggerku Evu Che Tian Wen.

Vesta z Dálného východu

Náš tip? Zaměřte se na jeden kousek, který smísíte s vaším běžným šatníkem. „Vesta s výšivkami je inspirovaná Dálným východem. Nosit ji můžete k jednoduchému dennímu outfitu nebo to zkuste jako my na večer, přes dlouhé šaty,“ radí stylistka Veronika.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Mango, 2399 Kč), vesta (Zara, 3999 Kč), boty (Baťa, 999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Květinový potisk v akci

Sázkou na jistotu jsou i asijské květinové potisky. Sakury, orchideje, kvetoucí rákos nebo třešňový květ najdete na spoustě oblečení. Pokud si chcete květin dostatečně užít, pořiďte si komplet. Eva si vyzkoušela volné „pyžámkové“ kalhoty s neméně pohodlným topem. Oba kusy se vám pak budou snadno kombinovat i s jednoduššími oblečky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Mango, 799 Kč), top (Mango, 499 Kč), boty (H&M, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Lindex, 599 Kč), psaníčko (Aldo, 1199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Po vzoru kimona

Vršků, připomínajících tradiční japonská kimona, jsou na jaře plné obchody. Módní svět se ale neinspiroval jen střihem kimon, ale i jejich zavinovacím upevňováním. Kimono se uvazuje levou stranou přes pravou a jistí se širokým páskem obi. My jsme kimonový vršek spojili s netradičním mixem kalhot a sukně. Zatímco na první pohled se zdá, že jde o delší sukni s rozparkem, při větším pohybu jsou vidět nohavice.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty/sukně (Zara, 1499 Kč), top (Ann Christine, 249 Kč), pásek (stylistky vlastní), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), kimonový vršek (Topshop, 1050 Kč), čelenka (Ann Christine, 129 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zaměřeno na střihy

Vyzkoušet můžete také atypické střihy, které svými tvary napodobují základy papírového origami. Jako poskládané vypadají i šortky s překladem, které zpředu připomínají sukni. Inspirovat jsme se nechali i přepásáním, které zajímavost střihů ještě více umocní.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šortky/sukně (Zara, 899 Kč), vesta včetně pásku (H&M, info o ceně v obchodě), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), boty (Guess, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Vrstvěte a pásejte!

Japonské květy zdobí i maxi šaty, které stylistka zkombinovala s dlouhým lehoulinkým vrškem. Pokud chcete zůstat věrné staženému pasu, doplňte obojí páskem. K vzdušným šatům můžete obout sandálky, stylistka ještě přidala výrazný perlový náramek.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Lindex, 999 Kč), lehký vršek (H&M, info o ceně v obchodě), boty (Ann Christine, 419 Kč), náramky (Lindex, 399 Kč/ kus), pásek (stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Chcete se stát hvězdou našich módních článků? Máte možnost! Stačí napsat na e-mail jana@prozeny.cz. Nezapomeňte připojit vaše aktuální fotografie a kontakt!

Styling: Veronika Králová

Vizáž: Lukáš Beran (MA-DA Makeup Network)

Produkce: Kateřina Pechová

Děkujeme restauraci Buddha-Bar (Jakubská 8, Praha 1) za poskytnutí prostor k focení!

Reklama

Načítám