Hlavní obsah

Italské gnocchi podle šéfkuchaře

Hodnocení:
(8)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Kupované polotovary nemají v italské kuchyni co dělat, a proto jsme poprosili šéfkuchaře Reného Vokurku, aby nám prozradil svůj recept na domácí gnocchi. S těmi z obchodu se totiž nedají srovnávat!

Ingredience pro:
4 porce
Noky
  • 800 g brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl
K podávání
  • 1/2 červené cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g sušené šunky
  • 20 g másla
  • 1 snítka petrželové natě
  • sůl
  • pepř
  • 2 dl kuřecího vývaru
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Brambory (klidně den předem) upečte i se slupkou v troubě doměkka. Položte je na mřížku nebo do hrubé soli, aby se zespodu nepřipekly. Nechte vychladnout, oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s vajíčky.

Foto: Eva Malúšová

Krok 2: Mouku nemusíte použít všechnu – sypte ji postupně, jak budete zpracovávat těsto. Osolte a důkladně prohněťte do tvarovatelné hmoty.

Foto: Eva Malúšová

Krok 3: Postupně z ní válejte hady, které pak kartou nebo špachtlí nakrájejte na 4 části a ty pak na jednotlivé nočky.

Foto: Eva Malúšová

Krok 4: Vařte v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch. Poté gnocchi propláchněte studenou vodou.

Krok 5: Cibuli a papriku nakrájejte na silnější klínky a zprudka orestujte. Vyjměte z pánve, očistěte ji, přidejte olej a dozlatova orestujte maso nakrájené na nudličky. Přidejte plátky česneku a na nudličky nakrájenou šunku. Orestujte, do pánve vraťte zeleninu a přilijte vývar.

Krok 6: Na prudkém ohni nechte tekutinu zredukovat na polovinu, poté přidejte gnocchi, důkladně promíchejte a stáhněte z ohně. Vmíchejte máslo a nasekanou petrželku a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama