Hlavní obsah

Ivana (27) nemohla po porodech zhubnout bříško. Pomohla jí liposukce!

Foto: Archiv

Ivana je maminkou tří dětí a podle toho také její bříško vypadaloFoto: Archiv

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivana vždy toužila po velké rodině. A tak si k jednomu dítku pořídila ještě dvojčátka. Bohužel se to podepsalo na její postavě, především na bříšku. Pomohla jí až laserová liposukce.

Článek

Ivana (27) je maminkou tří dětí. Těhotenství a porody byly ale na její postavě znát, nejspíš i proto, že při druhém těhotenství čekala dvojčata. Přibrala přes 18 kilogramů, a i když díky cvičení a zdravé stravě nabraná kila shodila, tukové polštáře na břiše nezmizely.

Styděla se za své tělo

V prvé řadě to bylo pro Ivanu velmi demotivující. „Po druhém porodu dvojčátek, který musel být proveden císařským řezem, se mi podařilo nabrané kilogramy shodit. Jen to břicho zkrátka nešlo vycvičit,“ popisuje Ivana. Ta pravidelně cvičila, dbala na zdravou stravu, ale nic nepomáhalo. A to člověku sebere dost elánu.

Vypouklé břicho s tukovými polštářky se samozřejmě snažila maskovat oblečením, ale třeba v plavkách to bylo prostě nemožné. Nejhorší ale byly dotazy lidí, kteří se jí ptali na další těhotenství. „Mé okolí se mě neustále ptalo, kdy že čekám další miminko, a to mě opravdu trápilo,“ vzpomíná Ivana. Komu by se chtělo stále dokola odpovídat, že není těhotná, jen má takhle povolené břicho.

Foto: Archiv

Cvičení ani zdravá strava nepomohla, zbavit se poporodního břicha prostě nešloFoto: Archiv

Pomohla liposukce

Ivana ale vyhrála laserovou liposukci, která ji jejího mindráku jednou pro vždy zbavila. „Zvolil jsem techniku tumescentní liposukce s použitím laserového paprsku, takzvanou Laser Lipo. Zákrok trval 2,5 hodiny, provedl jsem ho v lokální anestezii bez nutnosti hospitalizace na klinice. Ihned po zákroku tak paní Ivana mohla odejít domů,“ vysvětluje Petr Pachman, plastický chirurg Medicom Clinic.

Foto: Archiv

Obzvlášť těhotenství, při kterém čekala dvojčata, si vybralo svou daňFoto: Archiv

Tato laserová liposukce je miniinvazivní zákrok, který zaručuje rychlé a bezbolestné rozpuštění a následné odsátí přebytečného tuku. „Oproti jiným metodám je tato liposukce šetrnější a její výhodou je i rychlejší rekonvalescence, snížený výskyt otoků a modřin,“ upřesňuje Petr Pachman.

Foto: Archiv

Lékaři se shodli, že jediným řešením je liposukceFoto: Archiv

Její velkou výhodou je ale i to, že v odsávaném místě díky tepelnému účinku dojde ke zpevnění kůže. „Proto je ideální především tam, kde je potřeba zpevnit vazivo kůže, tedy třeba u podbradků nebo právě bříšek žen po porodu, kdy je ta kůže povolená," dodává plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Archiv

Zvolena byla laserová liposukce, která je šetrnější a umí i zpevnit kůži v odsávané oblastiFoto: Archiv

Nadšení

Ivaně plastický chirurg odsál asi 550 mililitrů tuku, a tak není divu, že je jeho pacientka s výsledkem více než spokojená. „První den byl sice trochu krušnější, ale druhý den jsem mohla normálně fungovat a starat se o děti,“ popisuje Ivana průběh rekonvalescence.

Foto: Archiv

Ivana před zákrokem (vlevo) a po něm (vpravo)Foto: Archiv

Nyní je mladá maminka nejen spokojená se svým tělem, ale dokonce dostala i větší chuť na sobě dál pracovat. „Po liposukci se opět cítím dobře ve svém těle. Musím říct, že jsem i více motivovaná k dalšímu cvičení, když jsem se zbavila frustrace ze stále se držícího tuku na břiše. Pravidelně cvičím, dodržuji zdravou životosprávu a podařilo se mi dokonce po liposukci ještě více zhubnout a zpevnit tělo,“ dodává Ivana.

Foto: Archiv

Obzvláště z profilu je vidět, jak velký kus práce plastičtí chirurgové odvedliFoto: Archiv

Foto: Archiv

Ivana se opět cítí ve svém těle skvěle, a navíc ji zákrok motivoval k dalšímu hubnutíFoto: Archiv

Foto: Archiv

Ivana je z výsledku nadšenáFoto: Archiv

Jak se vám Ivana líbí po liposukci?

Reklama

Načítám