Hlavní obsah

Jablečný crumble

Hodnocení:
(72)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Crumble je jednouchý recept původem z Britských ostrovů. Jde o zapečené ovoce pod křupavou drobenkou. Já jsem dnes použila karamelizovaná jablka v kombinaci s vlašskými ořechy.

Ingredience pro:
2 porce
Na jablka
  • 3 jablka
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rumu
Na drobenku
  • 1 lžíce másla
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce hnědého cukru
K podávání
  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si omytá jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi je na lžíci másla orestujte. Po chvíli je zasypte skořicí a hnědým cukrem, ten se rozpustí a lehce zkaramelizuje. Nakonec k jablíčkům přidejte lžíci rumu a citronovou šťávu. 

Krok 2: Připravte si drobenku z ovesných vloček, povoleného másla, hnědého cukru a nahrubo nasekaných vlašských ořechů. Zpracujte ji rukama. 

Krok 3: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Malé zapékací jednoporcové misky lehce vymažte máslem. Rozdělte do nich jablka a na ně nandejte připravenou drobenku.

Krok 4: Crumble dejte zapéct do trouby na cca 15–20 minut. Podávejte horký s kopečkem vanilkové zmrzliny. 

Foto: Svatava Vašková

Jablečný crumble si hned zamilujete

ynezorPumanzeSaNyknalC
15. 3. 2021

Reklama

Sdílejte článek