Hlavní obsah
3,6
(88)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Crumble je jednouchý recept původem z Britských ostrovů. Jde o zapečené ovoce pod křupavou drobenkou. Dnes použijeme karamelizovaná jablka v kombinaci s vlašskými ořechy.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Jablka
  • 3 ks jablek
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rumu
Drobenka
  • 1 lžíce másla
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce hnědého cukru
K podávání
  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

01.

Nejprve si omytá jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi je na lžíci másla orestujte. Po chvíli je zasypte skořicí a hnědým cukrem, ten se rozpustí a lehce zkaramelizuje. Nakonec k jablíčkům přidejte lžíci rumu a citronovou šťávu. 

02.

Připravte si drobenku z ovesných vloček, povoleného másla, hnědého cukru a nahrubo nasekaných vlašských ořechů. Zpracujte ji rukama. 

03.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Malé zapékací jednoporcové misky lehce vymažte máslem. Rozdělte do nich jablka a na ně nandejte připravenou drobenku.

04.

Crumble dejte zapéct do trouby na cca 15–20 minut. Podávejte horký s kopečkem vanilkové zmrzliny. 

Foto: Svatava Vašková

Jablečný crumble si hned zamilujeteFoto: Svatava Vašková

Reklama

Související témata:

Načítám