Hlavní obsah
2,9
(148)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Rebarbora je zvláštní rostlina – ani ovoce, ani zelenina, zdravá a zároveň trochu nezdravá, kyselá a přitom tak dobrá. Lidé, kteří trpí nemocemi ledvin, dnou a revmatismem by se jí měli vyhnout, pro ty ostatní teď ale nastává ta krátká chvíle, kdy se protne nejlepší sezona rebarbory, jahod a bezu. Je čas připravit křupavý crumble.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zapékací mísu
Budete potřebovat
  • 2 řapíky rebarbory
  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce bezového sirupu
  • 1 plátek másla
Na drobenku
  • 80 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g hrubé mouky
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 špetka skořice
K podávání
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

01.

Opláchněte rebarboru a nakrájejte ji na asi centimetrové kousky (mladé řapíky rebarbory nemusíte loupat, v troubě krásně změknou). Jahody opláchněte, odstraňte stonky, větší kusy překrojte, malé nechte v celku. Přidejte do mísy k rebarboře, prosypte cukrem, přidejte bezinkový sirup a nechte chvíli stát.

02.

Menší pekáček vymažte máslem, troubu předehřejte na 180 stupňů.

03.

Připravte si drobenku – studené máslo nakrájejte na kostičky, přidejte ostatní ingredience a prsty zpracujte na sypkou drobenku.

04.

Do pekáčku vložte rebarboru s jahodami společně se šťávou, kterou pustily. Vrch posypte drobenkou a vložte do trouby. Pečte asi 25 minut, až je povrch drobenky zlatý a ovoce měkké.

05.

Servírujte horké s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Baví vás dietní recepty na sladké? Mohl by vás zajímat i jablečný koláč skoro bez těsta  nebo čokoládový dort bez mouky.

Reklama

Související témata:

Načítám