Hlavní obsah

Rebarborový crumble s vůní bezu

Hodnocení:
(142)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Rebarbora je zvláštní rostlina – ani ovoce, ani zelenina, zdravá a zároveň trochu nezdravá, kyselá a přitom tak dobrá. Lidé, kteří trpí nemocemi ledvin, dnou a revmatismem by se jí měli vyhnout, pro ty ostatní teď ale nastává ta krátká chvíle, kdy se protne nejlepší sezona rebarbory, jahod a bezu. Je čas připravit křupavý crumble.

Ingredience pro:
1 zapékací mísu
Budete potřebovat
  • 2 řapíky rebarbory
  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce bezového sirupu
  • 1 plátek másla
Na drobenku
  • 80 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g hrubé mouky
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 špetka skořice
K podávání
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

Krok 1: Opláchněte rebarboru a nakrájejte ji na asi centimetrové kousky (mladé řapíky rebarbory nemusíte loupat, v troubě krásně změknou). Jahody opláchněte, odstraňte stonky, větší kusy překrojte, malé nechte v celku. Přidejte do mísy k rebarboře, prosypte cukrem, přidejte bezinkový sirup a nechte chvíli stát.

Krok 2: Menší pekáček vymažte máslem, troubu předehřejte na 180 stupňů.

Krok 3: Připravte si drobenku – studené máslo nakrájejte na kostičky, přidejte ostatní ingredience a prsty zpracujte na sypkou drobenku.

Krok 4: Do pekáčku vložte rebarboru s jahodami společně se šťávou, kterou pustily. Vrch posypte drobenkou a vložte do trouby. Pečte asi 25 minut, až je povrch drobenky zlatý a ovoce měkké.

Krok 5: Servírujte horké s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Baví vás dietní recepty na sladké? Mohl by vás zajímat i jablečný koláč skoro bez těsta  nebo čokoládový dort bez mouky.

ynezorPumanzeSaNyknalC
29. 5. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.