Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Šťavnaté čerstvé ovoce pod křupavou drobenkou – to je crumble. Jednoduchý dezert je hotový raz dva a neotřelá kombinace švestek a marcipánu vás dostane. Dobrou chuť.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Připravte si
  • 500 g švestek
  • 50 g marcipánu
    8
  • 50 g másla
    7
  • 1/2 lžičky skořice
  • 100 g hrubé mouky
    1
  • 1 hrst mandlových lupínků
    8
  • 50 g hnědého cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Odeberte trošku másla a vymažte jím tři jednoporcové zapékací misky nebo větší zapékací mísu. 

02.

Vypeckované švestky nakrájejte na menší kousky a promíchejte se skořicí. 

03.

Švestky naložte do misek. Pečením dokonale změknou a pustí šťávu. 

04.

Marcipán nastrouhejte na hrubém struhadle a rozdělte ke švestkám.

05.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů.

06.

Nyní je čas na drobenku. Vytvořte ji ze studeného másla, mouky, cukru a mandlí a rozdělte do misek.

07.

Pečte asi třicet minut a podávejte ihned po dopečení.

Tip: Mouku můžete nahradit či nastavit ovesnými vločkami.

Foto: Svatava Vašková

Rychlý švestkový dezert vás okouzlíFoto: Svatava Vašková

Milujete švestky, ale máte je raději vypodložené těstem? Dejte si švestkové knedlíky s mákem, kynutý švestkový koláč s marcipánem a drobenkou anebo kynuté buchty se švestkami a mákem

Načítám