Hlavní obsah

Švestkový crumble s marcipánem

Hodnocení:
(71)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Šťavnaté čerstvé ovoce pod křupavou drobenkou – to je crumble. Jednoduchý dezert je hotový raz dva a neotřelá kombinace švestek a marcipánu vás dostane. Dobrou chuť.

Ingredience pro:
3 porce
Připravte si
  • 500 g vypeckovaných švestek
  • 50 g marcipánu
  • 50 g másla
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 50 g hnědého cukru
Článek

Postup

Krok 1: Odeberte trošku másla a vymažte jím tři jednoporcové zapékací misky nebo větší zapékací mísu. 

Krok 2: Vypeckované švestky nakrájejte na menší kousky a promíchejte se skořicí. 

Krok 3: Švestky naložte do misek. Pečením dokonale změknou a pustí šťávu. 

Krok 4: Marcipán nastrouhejte na hrubém struhadle a rozdělte ke švestkám.

Krok 5: Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů.

Krok 6: Nyní je čas na drobenku. Vytvořte ji ze studeného másla, mouky, cukru a mandlí a rozdělte do misek.

Krok 7: Pečte asi třicet minut a podávejte ihned po dopečení.

Tip: Mouku můžete nahradit či nastavit ovesnými vločkami.

Foto: Svatava Vašková

Rychlý švestkový dezert vás okouzlí

Milujete švestky, ale máte je raději vypodložené těstem? Dejte si švestkové knedlíky s mákem, kynutý švestkový koláč s marcipánem a drobenkou anebo kynuté buchty se švestkami a mákem

ynezorPumanzeSaNyknalC