Hlavní obsah

Hruškový crumble s čokoládou

Hodnocení:
(44)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Zimní sezona není co do druhů ovoce a zeleniny příliš bohatá, přesto se dají upéct koláče skvostné chuti. Mezi ně patří i tenhle super jednoduchý crumble s hruškami a čokoládou. Za chvíli je hotovo.

Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 4 hrušky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 100 g hrubé mouky
  • 120 g krupicového cukru
  • 120 g měkkého másla
  • 30 g mletých ořechů
  • 0.3 hrnku čokoládových čoček
  • máslo na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Hrušky zbavte jádřinců, pokud mají hodně tuhé slupky, tak je i oškrábejte. Nakrájejte na kousky velikosti menšího sousta.

Krok 2: Nakrájené hrušky smíchejte s citronovou šťávou, třtinovým cukrem, skořicí a muškátovým oříškem. Odložte stranou.

Krok 3: Připravte si drobenku: hrubou mouku smíchejte s cukrem, přidejte na kostky nakrájené máslo a mleté ořechy a rukama důkladně propracujte.

Krok 4: Hrušky smíchejte s polovinou čokoládových čoček (použít můžete i nasekanou hořkou čokoládu nebo hrubé čokoládové hobliny) a přendejte do pekáčku vymazaného máslem. Drobenku promíchejte se zbylou čokoládou a rovnoměrně rozprostřete na hrušky. 

Krok 5: Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 35 minut dozlatova. Podávat můžete i ještě horké, třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo lžicí zakysané smetany.

Kromě tohoto skvělého crumblu si můžete upéct křehký koláč s hruškami a čokoládovým krémem, vyzkoušet byste ale měli i vepřovou pečeni s hruškami nebo listový koláč s hruškami a sýrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
úterý 12:00

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.