Hlavní obsah
2,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jablka navíc? Výborně! Nehodí se totiž jen do závinů nebo pyré, ale můžete s nimi vykouzlit i skvělou dobrotu na kari!

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g sádla
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžičky kari koření
  • 1 ks cibule
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 ks červeného jablka
  • 2 ks kuřecích prsou
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno, zpěňte ji na sádle a odstavte.

02.

Jablka oloupejte a nastrouhejte najemno. Do jablek vmíchejte hotovu cibulku.

03.

Kuřecí řízky očistěte, osolte, opepřete a obalte asi ve 4 lžičkách kari, záleží ale na vaší chuti. Na dostatečném množství sádla řízky zprudka orestujte, přiklopte pokličkou a vyduste doměkka, celé to trvá asi 6–8 minut.

04.

Maso vyjměte, do výpeku dejte jablka s cibulkou, vše promíchejte a nechte asi 10 minut probublat.

05.

Nakonec přidejte smetanu na vaření a 4 lžíce zakysané smetany.

06.

Vše nechte ještě jednou projít varem, do omáčky vložte maso a ještě asi 5 minut prohřejte. Jako bezkonkurenčně nejlepší příloha se hodí rýže. Omáčka je hodně aromatická, takže jí stačí opravdu málo!

Zkuste i kuřecí maso na kari s bramborami, je to rychlovka.

Reklama

Související témata:

Načítám