Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Zrní, semínka a klíčky rozhodně nejsou jen pro slepice. Prospějí vašemu organismu, zlepší trávení a dodají potřebné minerální látky a vitaminy. Tak se nebojte a zkuste třeba jáhly po mexicku!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 200 g jáhel
  • 3 ks rajčat
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce mandlí
    8
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jáhly spařte vroucí vodou a poté je zalijte asi 600 ml osolené vody. Vařte spolu se strouhaným zázvorem bez pokličky cca 10 minut, dokud se voda nevypaří.

02.

Cibuli nakrájejte na jemno, na trošce olivového oleje ji zlehka osmahněte. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Do zpěněné cibule vmíchejte jáhly, prolisovaný česnek a rajčata, rajčatový protlak a prohřejte. Nakonec přidejte semínka slunečnice, mandle, promíchejte a podávejte.

Věděli jste, že jáhly můžete uvařit i na sladko? Vyzkoušejte jáhlové šišky s perníkem.

Související témata:

Načítám