Hlavní obsah
2,9
(101)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Aktualizováno

Dokonalý moučník na neděli? Vsaďte na kombinaci jahod a bílé čokolády. Věřte, že se po této lahodné bábovce zapráší během chvilky!

40 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 180 g cukru moučka
  • 4 ks vejce
  • 70 g másla
  • 100 ml smetany
  • 70 g bílé čokolády
  • 200 g čerstvých jahod
  • 1 balíček prášku do pečiva
K dokončení
  • 70 g bílé čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 30 g čerstvých jahod
Na formu
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Pokud nemáte po ruce hrubou mouku, dobře poslouží na vysypání formy i mletý kokos. Do mísy vyklepněte vejce a ušlehejte je s cukrem do pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu a rozpuštěné máslo. Vše důkladně prošlehejte. 

02.

Čokoládu nasekejte nahrubo a jahody zbavte stopek. Do těsta vmíchejte čokoládu a pak přidejte celé jahody. Hotové těsto nalejte do formy a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte dalších 20 minut. Hotovou bábovku nechte chvíli stát. Poté namočte utěrku do studené vody, zabalte do ní na chvilku formu a bábovku vyklopte. 

03.

Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Přidejte máslo a vše promíchejte, aby vznikla hladká poleva. Čokoládu nalejte na vychladlou bábovku tak, aby stékala. Ozdobte čerstvými nebo mrazem sušenými jahodami a nechte polevu ztuhnout.

A jaký je váš tradiční rodinný recept na bábovku?

Související témata:

Načítám