Hlavní obsah
3,1
(148)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jablka jsou levná, chutná a v koláčích, které provoní každý dům i byt, prostě nemohou chybět. Připravte se – čas jablečných moučníků je tady. Vyzkoušejte tenhle obrácený koláč, který má místo těsta vrstvu výborné drobenky.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Náplň
  • 8 ks jablek
  • 60 ml vody
  • 2 lžíce cukru krupice
Drobenkové těsto
  • 125 g hladké mouky
  • 95 g hnědého cukru
  • 3/4 lžičky skořice
  • 100 g másla
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a každé rozdělte na osm klínků. Dejte je do rendlíku, podlijte vodou a duste pod pokličkou zhruba patnáct minut.

02.

Rendlík odstavte, nadbytečnou tekutinu slijte a do jablek vmíchejte cukr. Jablečnou směs dejte do zapékací misky o objemu asi 1,5 litru.

03.

Mouku prosejte do mísy a promíchejte s hnědým cukrem a skořicí. Do sypkých surovin zapracujte máslo a touto směsí stejnoměrně posypte jablka. Pečte 25 až 30 minut dozlatova a ihned podávejte se smetanou nebo zmrzlinou.

Máte rádi obrácené koláče?

Reklama

Související témata:

Načítám