Hlavní obsah

Drobenkový koláč s jablky

Hodnocení:
(140)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Jablka jsou levná, chutná a v koláčích, které provoní každý dům i byt, prostě nemohou chybět. Připravte se – čas jablečných moučníků je tady. Vyzkoušejte tenhle obrácený koláč, který má místo těsta vrstvu výborné drobenky.

Ingredience pro:
1 koláč
Na náplň
  • 8 jablek
  • 60 ml vody
  • 2 lžíce cukru krupice
Na drobenkové těsto
  • 125 g hladké mouky
  • 95 g hnědého cukru
  • 3/4 lžičky mleté skořice
  • 100 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a každé rozdělte na osm klínků. Dejte je do rendlíku, podlijte vodou a duste pod pokličkou zhruba patnáct minut.

Krok 2: Rendlík odstavte, nadbytečnou tekutinu slijte a do jablek vmíchejte cukr. Jablečnou směs dejte do zapékací misky o objemu asi 1,5 litru.

Krok 3: Mouku prosejte do mísy a promíchejte s hnědým cukrem a skořicí. Do sypkých surovin zapracujte máslo a touto směsí stejnoměrně posypte jablka. Pečte 25 až 30 minut dozlatova a ihned podávejte se smetanou nebo zmrzlinou.

Máte rádi obrácené koláče?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama