Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Je nejvyšší čas vyrazit na louky a stráně. Bezinky mají právě svoji sezonu a vy z nich během chvilky připravíte neuvěřitelné dobroty! Co říkáte na koláčky s jahodami?

45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 ks vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička citronové kůry
Krém
  • 500 g tvarohu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1/4 lžičky mleté vanilky
  • 150 g cukru moučka
  • 2 lžíce bezinkového sirupu
  • 2 ks bezového květu
  • 500 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Z mouky, másla, vejce, cukru, citronové kůry a špetky soli vypracujte hladké těsto, které nechte asi půl hodinky uležet v chladu. Pak ho vyválejte a vykrojte z něho kolečka o něco větší, než jsou připravené formičky. Vymažte je máslem, vyložte těstem, přebytečné okraje seřízněte.

02.

Korpusy vložte do trouby, pečte asi 15 minut při teplotě 180 °C, pak je vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

03.

Mezitím ušlehejte tvaroh se zakysanou smetanou, vanilkou a cukrem. Jahody nakrájejte, promíchejte s bezinkovým sirupem a natrhanými kvítky. Vychladlé korpusy naplňte krémem, navrch poklaďte jahodami a koláčky dejte na hodinku do chladu.

Tip

Koláčky budou vypadat i chutnat skvěle se směsí lesního ovoce!

Související témata:

Načítám