Hlavní obsah

Jahodový nepečený dortík s jogurtem

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Osvěžující nepečené moučníky patří hlavně k létu, ale proč tak dlouho čekat a nevykouzlit si jeden už teď? Lahodný jahodový dortík s jogurtem potěší nejen vaše oko, ale hlavně chuťové pohárky.

Ingredience pro:
1 formu o průměru 24 cm
  • 250 g kakaových sušenek
  • 50 g mléčné čokolády
  • 2 lžíce smetany ke šlehání 30%
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g Lučiny
  • 300 g bílého jogurtu
  • 150 g cukru moučka
  • 6 plátků čiré želatiny
  • čerstvé jahody
  • červená želatina v prášku
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si rozehřejte ve vodní lázni čokoládu s dvěma lžícemi smetany. Přidejte najemno nadrcené sušenky a dobře promíchejte. Vzniklou hmotu natlačte lžící nebo klidně rukou na dno dortové formy a dejte do lednice trochu ztuhnout.

Krok 2: Poté dejte plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po deseti minutách zahřejte na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.

Krok 3: Zatím si připravte krém z tvarohu, Lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháte želatinu. Vzniklou směs navrstvěte na korpus a dejte přes noc do lednice. Ráno už jen dozdobte rozpůlenými jahodami (lze samozřejmě přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijte červeným želé dle návodu na obalu. Dejte ještě ztuhnout do lednice a odpoledne podávejte ke kávě.

Pokud vás tento recept omrzí, zkuste nepečený piškotový dort s jogurtem a jahodami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama