Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Osvěžující nepečené moučníky patří hlavně k létu, ale proč si jeden nevykouzlit kdykoliv máte chuť? Lahodný jahodový dortík s jogurtem potěší nejen vaše oko, ale hlavně chuťové pohárky.

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 250 g kakaových sušenek
  • 50 g mléčné čokolády
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 300 g bílého jogurtu
  • 150 g cukru moučka
  • 6 plátků želatiny
  • 500 g čerstvých jahod
  • 50 g červené želatiny v přášku
Článek

Postup

01.

Nejprve si rozehřejte ve vodní lázni čokoládu s dvěma lžícemi smetany. Přidejte najemno nadrcené sušenky a dobře promíchejte. Vzniklou hmotu natlačte lžící nebo klidně rukou na dno dortové formy a dejte do lednice trochu ztuhnout.

02.

Poté dejte plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po deseti minutách zahřejte na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.

03.

Zatím si připravte krém z tvarohu, lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháte želatinu. Vzniklou směs navrstvěte na korpus a dejte přes noc do lednice. Ráno už jen dozdobte rozpůlenými jahodami (lze samozřejmě přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijte červeným želé dle návodu na obalu. Dejte ještě ztuhnout do lednice a odpoledne podávejte ke kávě.

Pokud vás tento recept omrzí, zkuste nepečený piškotový dort s jogurtem a jahodami.

Reklama

Související témata:

Načítám