Hlavní obsah

Nepečený piškotový dort s jogurtem a jahodami

Hodnocení:
(8)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Smetanová rychlovka z piškotů, jahod a jogurtu, kterou ocení hlavně děti (a podle toho, jak rychle zmizel v naší redakci, i jejich rodiče). Láká vás? Zkuste ji!

Ingredience pro:
1 forma o průměru 22 cm
  • 2 ks bílého jogurtu
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 2 balení piškotů
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • 500 g jahod
Na ozdobu
  • jahoda
Článek

Postup

Krok 1: V misce rozmíchejte jogurty, zakysané smetany a cukr.

Krok 2: Dortovou formu vyložte vrstvou piškotů, na ně dejte polovinu jogurtové směsi, poklaďte pokrájenými jahodami. Celý postup zopakujte, nakonec dejte ještě jednu vrstvu piškotů. Tyto poslední piškoty mírně pokropte vodou (do vody lze přidat citronovou nebo pomerančovou šťávu, nebo pokud používáte kompotované ovoce, šťávu z kompotu).

Krok 3: Nakonec ušlehejte smetanu a natřete ji na poslední piškotovou vrstvu. Celý dort nechte přes noc ztuhnout v lednici (když je nejhůř, stačí dvě tři hodinky) a před podáváním dozdobte ovocem.

ynezorPumanzeSaNyknalC