Hlavní obsah
3,3
(26)
Foto: Mona Martinů

Pro zobrazení celého dortu rozklikněte fotografii. Foto: Mona Martinů

Smetanová rychlovka z piškotů, jahod a jogurtu, kterou ocení hlavně děti. Láká vás? Zkuste ji!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 2 balení piškotů
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 500 g čerstvých jahod
Na ozdobu
  • 250 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

V misce rozmíchejte jogurty, zakysané smetany a cukr.

02.

Dortovou formu vyložte vrstvou piškotů, na ně dejte polovinu jogurtové směsi, poklaďte pokrájenými jahodami. Celý postup zopakujte, nakonec dejte ještě jednu vrstvu piškotů. Tyto poslední piškoty mírně pokropte vodou (do vody lze přidat citronovou nebo pomerančovou šťávu, nebo pokud používáte kompotované ovoce, šťávu z kompotu).

03.

Nakonec ušlehejte smetanu a natřete ji na poslední piškotovou vrstvu. Celý dort nechte přes noc ztuhnout v lednici (když je nejhůř, stačí dvě tři hodinky) a před podáváním dozdobte ovocem.

O něco náročnější je jogurtová šarlota s jahodami, ale o nic méně dobrá, vyzkoušejte.

Reklama

Související témata:

Načítám