Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Že jsou jahody nejlepší s cukrem a mlékem nebo smetanou věděly už naše babičky a platí to dodnes.

10 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g čerstvých jahod
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 200 ml mléka
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jahody nakrájejte na půlky či na kostičky a promíchejte je s moučkovým cukrem a mlékem. Namísto mléka můžete použít smetanu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie645,25 kJ
Bílkoviny2,6 g
Tuky0,75 g
Sacharidy33,69 g
Sůl0,06 g
SAFA0,51 g
Vláknina2 g
Cukry29,69 g
Související témata:

Načítám