Hlavní obsah

Na návštěvě u Heidi Janků

Foto: Jiří Janoušek

Heidi Janků s manželem Ivo PavlíkemFoto: Jiří Janoušek

Reklama

Nepotrpí si na žhavé módní trendy, není ovlivněna konkrétním stylem bydlení. Při zařizování svého domku vsadila zpěvačka Heidi Janků hlavně na vlastní vkus a na jednoduché pravidlo: Hlavně aby bylo útulno! Jaký je domov podle jejích představ? Nahlédněte s námi!

Článek

Heidi Janků a její manžel Ivo Pavlík bydlí už devět let v typizovaném domku v Praze-Uhříněvsi. Proč jim padlo do oka právě toto místo? „Před tím, než jsme se nastěhovali sem, jsme bydleli v přízemním domě ve Všestarech v Praze – východ. Jenže to bylo opravdu hodně z ruky. Navíc, malá obec byla sice malebná, les hned za humny, ale to pro nás později přestalo být až tak důležité. Takže lokalita blíže městu byla jistou volbou,“ vysvětluje zpěvačka.

Foto: Jiří Janoušek

Obývák rozzářila optimistická oranžováFoto: Jiří Janoušek

Nevyhovovalo jí ani přízemní bydlení. „Chyběla mi intimita a soukromí. Teď žijeme v jednopatrovém domku a nahoře máme svůj klid. Dole se zase líbí návštěvám, a když musíme do centra na nějakou rychlou schůzku, jsme tam za půl hodinky. No a v případě dopravní zácpy si můžu sednout na vlak a jsem v centru za 20 minut. Prostě Uhříněves pro nás byla dobrá volba,“ pochvaluje si Heidi.

Foto: Jiří Janoušek

Kuchyňská linka je ze dřeva a dělaná na míruFoto: Jiří Janoušek

Domov dělají maličkosti

Architekt jim byl prý nápomocen, jen když projektoval dům. „Nevyužila jsem ani služby bytového architekta, protože si myslím, že je pak dům či byt zařízen trochu neosobně, tedy pokud s tím architektem nesdílíte společnou domácnost… Řídila jsem se vlastním vkusem. Náš domek sice není zařízený podle posledních trendů, ale je plný věcí, které máme rádi, a tyto maličkosti nám vlastně vytvářejí domov. A v tom to vězí, potom je bydlení domovem, jak má být. Ve výkladní skříni se podle mě žít nedá!“ tvrdí zpěvačka.

Foto: Jiří Janoušek

V otevřené kuchyni má své místo i jídelní koutFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

Ložnice je laděna v modro-žlutéFoto: Jiří Janoušek

Stěhování bylo sice hektické, ale protože Heidi miluje nakupování, shánění všelijakých maličkostí si užila, jak se patří. „Nakupuji opravdu ráda, ale vzhledem k tomu, že jsme si spoustu věcí přestěhovali a to nejdůležitější v domácnosti už v podstatě mám, nakupovala jsem jen tak pro radost. Spíš jsme s manželem chodili po obchodech a koukali se. Když se nám něco líbilo, změřili jsme prostor, a pokud se tam ta věc vešla, tak jsme si ji pořídili. Moc ráda kupuji kytky, těm se u nás opravdu daří. I přesto, že u mě mají spartánskou výchovu. Je ale třeba poznamenat, že společnou domácnost už sdílíme přes dvacet let, takže těch doplňků a věciček máme spíš přebytek než nedostatek,“ prozrazuje Heidi.

Foto: Jiří Janoušek

Útulná pracovna s pianinemFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

Elegantní koupelnaFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

Rohová vana pro chvíle pohodyFoto: Jiří Janoušek

Bydlení téměř vysněné

Co se týká zařizování interiéru, mají prý s manželem naštěstí podobný vkus, takže k třenicím kvůli barvě sedačky nebo stěny v obýváku nedocházelo. Domu proto vévodí dřevo, přírodní materiály a optimistické barvy. „Řídili jsme se hlavně tím, aby bylo útulno. A to není otázka stylu jako nečeho neosobního. Je to ve věcech, které pokoje zateplují. Možná proto máme v celém domě koberce, přestože nejsou in, ale my jsme moc spokojeni. Manžel nemá rád záclony, takže máme okna oblečena jen tak lehce. Líbí se nám výrazné barvy, proto máme třeba oranžový kout, který jsem sama vymalovala. Zkrátka, nedrželi jsme se konkrétního stylu, ale budovali jsme si náš domov,“ poznamenává zpěvačka s tím, že současné bydlení je úplně to nejlepší, jaké kdy měla. A s úsměvem dodává, že kdyby měla na jedné straně výhled na hory a na straně druhé se dívala na šplouchající moře, tak to už by prý byl hotový sen!

Foto: Jiří Janoušek

Heidi ráda žehlí, takže má v patře i žehlírnuFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

S manželem Ivem žije přes 20 letFoto: Jiří Janoušek

Kdo vlastní dům, dobře ví, že na něm práce v podstatě nikdy nekončí. Pořád je co opravovat, vylepšovat. Zatímco vnitřní prostory domu jsou podle Heidi v pohodě, přilehlou zahradu čeká v nejbližší době menší zemětřesení. Nejdříve by tu měl vzniknout bazén, pak přijde řada na vylepšení zeminy a zkvalitnění trávníku. „A rozhodně musíme stihnout prodloužit pergolu před garáží a vchodem, protože to věčné odhazování sněhu mě fakt nebaví,“ říká odhodlaně zpěvačka.

Tak co, jak jste si návštěvu u Heidi Janků vychutnali?

Reklama

Načítám