Hlavní obsah

Jak dopadly volby z hlediska módního?

Foto: Jakub Poláček / CNC / Profimedia

Foto: Jakub Poláček / CNC / Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volbami do Poslanecké sněmovny žil o víkendu snad celý národ. A bylo to napínavé až do konce. Co rozhodlo o vítězi? Kromě programu a kampaně i image a styl, řekli bychom. Zajímalo nás tedy, jak vypadala móda během voleb.

Článek

Letošní volby byly i o ženách. Poprvé v naší historii totiž v Poslanecké sněmovně usedne rekordní počet poslankyň, a to konkrétně 50. Spíše než že by za to mohly politické strany, které by něžné pohlaví tlačily kupředu svých kandidátek, na tom má lví podíl iniciativa Zakroužkuj ženu, která poslední měsíce upozorňovala na to, že svého favorita můžete při volbách prostě zakroužkovat a tím ho vystřelit vpřed.

Z takového zastoupení máme radost a, i když víme, že politika není o tom, co má kdo na sobě (konec konců nepadnoucí obleky našich zákonodárců nikdo neřeší), milovnice módy neošidíme o přehled kostýmů a šatů, které političky a blízké ženy o volebním víkendu vynesly.

Markéta Pekarová Adamová (37)

I když se u nás počet žen v politice zvyšuje, krátkovlasá brunetka je jedinou ženou, která stojí v čele politické strany. A o víkendu se radovala z vítězství. Předsedkyně TOP 09 umí chodit nejen v politice, ale i v módě. Dlouhodobě ji charakterizuje nadčasový ženský styl.

Volit šla v pestré sukni s koženou bundičkou, ze které vykukovala bílá halenka. V sobotu večer ale už slavila v elegantních modrých šatech lichotivého střihu.

Foto: Profimedia.cz

Ona i její koaliční partneři se vyladili do modré, barvy nejen souladu, ale také koalice SPOLUFoto: Profimedia.cz

Monika Babišová (47) a Alena Schillerová (57)

I když se ví, že Monika Babišová sleduje módní trendy, tentokrát to nebylo ono. Co se týče make-upu, hodně to přehnala s konturováním. Známé milovnici kalhotových kostýmů ten sobotní neseděl střihem ani barvou. Působila v něm příliš usedle, a sako se navíc zdálo v oblasti hrudníku trochu těsné. Na druhou stranu bylo asi cílem nestrhávat na sebe zbytečně pozornost, a to se podařilo.

Ministryně financí a místopředsedkyně vlády to s módou umí. Dává si vždy záležet na perfektním účesu (což jí v době zavřených kadeřnictví bylo vyčítáno) a umí se elegantně obléct pro každou příležitost. Podařilo se jí to i o víkendu. Volit šla v elegantním tmavém kalhotovém kostýmku a na tiskovou konferenci zvolila velmi ženské šaty s drobným potiskem.

Foto: Jakub Poláček / CNC / Profimedia

Barevně ladila s manželkou předsedy strany, ale její model působil více ženskyFoto: Jakub Poláček / CNC / Profimedia

Klára Dostálová (50)

Ministryně pro místní rozvoj v módě trochu tápe, někdy je elegantní, jindy spíš nevkusná. Tentokrát se přikláníme k první možnosti. Volit šla i ona v černém kostýmku, který oživila růžovým topem a sladila i respirátor. Do volebního štábu ANO pak přijela v ležérním modelu, kdy zvolila k černému outfitu šik bundičku a elegantní šátek.

Víte, jaké jsou největší módní trapasy? Tak například punčocháče...

Foto: Jakub Poláček / CNC / Profimedia

Není zrovna módní ikona a často šlápne vedle, ale tentokrát se jí model docela povedlFoto: Jakub Poláček / CNC / Profimedia

Jana Maláčová (40)

Ministryně práce a sociálních věcí za stranu ČSSD, která letos nezískala dost hlasů a do Poslanecké sněmovny se nedostala, patří k ženám, které se v módě moc neorientují. A často si svými modely přidává na věku. Její černý kostýmek s bílou halenkou neurazil, ani nepotěšil, působil trochu fádně.

Foto: CNC/ KAREL KOPAC / CNC / Profimedia

Ač se na veřejnosti objevovala denně, vždy působila trochu fádně a jako stará mladáFoto: CNC/ KAREL KOPAC / CNC / Profimedia

Ivan Bartoš (41) & Vít Rakušan (43)

Do módního hledáčku se ale dostali i Ivan Bartoš a Vít Rakušan. Lídři dvou stran a také dva elegáni z jedné koalice, kteří spolu dokonale ladí, a to nejen v názorových postojích. Charismatičtí a styloví, oba v padnoucích oblecích, oba ovšem bez kravaty. Je to při takové události, jakou bezesporu volby a vyhlášení výsledků jsou, správně? My si myslíme, že dodržet nějaké to dekorum měli a Ivan Bartoš mohl před veřejným vystoupením vyprázdnit kapsy.

Foto: Michal Protivansky / CNC / CNC / Profimedia

Ivan Bartoš je svůj, to oceňují zejména mladí. Pro konzervativnější část voličů je tu Vít Rakušan. V politice i v módě jim to ladíFoto: Michal Protivansky / CNC / CNC / Profimedia

Jaký je váš názor na módní vkus našich politických představitelů? Připomeňte si významné ženy československé politiky.

Reklama

Načítám