Hlavní obsah

Jak dostat partnera na nákup?!

Foto: Thinstock

Ty se mnou půjdeš na nákup a pak zajdeme na RambaFoto: Thinstock

Reklama

Chlap v obchodě s podprsenkami nebo muž, který své partnerce s úsměvem nosí do kabinky jedny šaty za druhými? Sci-fi, po kterém ale mnoho žen touží. Chlap přece nejlépe pozná, co ženě sluší a co ne. Navíc je ke své partnerce upřímný a ona může jeho úsudku věřit. Jenže jak ho k nákupu přemluvit? Máme pro vás tři triky, jak ho do obchodu s dámským oblečením dostat!

Článek

Nikdy, zapomeň na to, jdi s kamarádkou, nesnáším nákupy, připadám si tam jako blbec. To jsou nejčastější reakce mužů, které jejich partnerka chce vzít s sebou na nákup nových letních šatů. Kamarádka je samozřejmě jedním z možných řešení, ale která z vás nikdy nezatoužila po tom, aby jí s výběrem šatů na kamarádčinu svatbu nebo na sraz se spolužáky pomohl partner? Jak ho ale do toho obchodu dostat? Zkuste následující tři možnosti…

1. Slibte mu něco na oplátku!

Nemůžete po partnerovi jen něco chtít, musíte mu také něco nabídnout. Návštěva butiku a vybírání těch nejhezčích šatů pro vás je pro něj velké utrpení. Pořád si to připomínejte a motivujte ho. Zamyslete se nad tím, co by naopak potěšilo jeho, ale vám se do toho moc nechce. A pak na něj „zaútočte“ s kvalitní nabídkou… může vypadat třeba následovně.

  • Vážně bych ráda, abys mi ty šaty pomohl vybrat ty. Na oplátku s tebou půjdu do kina na ten nejnovější akční film, který tak moc chceš vidět.
  • Pojď mi pomoct vybrat nové šaty. Pak se stavíme v elektru a podíváme se, jak vypadají ty nové herní konzole.

2. Stanovte jasná pravidla a dodržte je!

Když už ho chcete požádat o něco, co mu je krajně nepříjemné, snažte se mu to co nejvíce ulehčit. Dohodněte se, jak přesně bude váš společný nákupní den vypadat. Když bude vědět, co přesně ho čeká, jak dlouho to bude trvat a jaká je jeho funkce, zvládne to mnohem lépe. Ale pozor, když mu něco slíbíte, musíte to dodržet. Jinak to bylo poslední společné nakupování, ke kterému jste ho přemluvila. Ujasněte si především následující věci:

  • Jasně řekněte, co sháníte. Nestačí říct jen „šaty“, musíte je popsat. Váš partner nejspíš netuší, zda chcete lehké plážové šatky nebo elegantní šaty do divadla. Ale když bude tušit, může vám při výběru mnohem více pomoci.
  • Dopředu si stanovte, kolik obchodů maximálně navštívíte. Když bude vědět, že ho nebudete tahat od jednoho krámu k druhému, bude klidnější. Navíc bude mít před sebou jasnou představu o tom, kdy nakupování skončí, což je pro muže také dost podstatné.
  • Jdete shánět šaty, nic víc. Pokud se vám zadaří hned v prvním obchodě, neznamená to, že jste tím ušetřili čas na nákup doplňků. Netrapte ho sháněním kabelky a šátku, raději s ním zajděte na kávu. I když máte sebevětší nutkání zvládnout všechno během jednoho výletu do obchodního centra, přemožte se. I tak podal váš partner nadlidský výkon.
Foto: Thinkstock

Je důležité si nakupování pečlivě rozvrhnoutFoto: Thinkstock

3. Polichoťte mu

Nebudeme si nic nalhávat, muži rádi slyší, jak je ženy potřebují, jak moc jim na jejich názoru záleží a podobně. Tak proč toho tak trochu nevyužít. Navíc, když mu zkusíte zalichotit jednou z následujících vět, jistě mu ani nebudete lhát…

  • Víš, jedině tobě skutečně věřím. Ty přesně víš, co mi sluší a co ne, a upřímně mi to řekneš.
  • Vážně bych chtěla, aby mi ty šaty slušely a abych se ti v nich líbila. Minule jsem si sukni kupovala sama a říkal jsi, že mě zkracuje. Tentokrát bych ráda vybrala dobře.
  • Jsi chlap a chlap nejlíp pozná, co ženě sekne a co ne. Tak mi pojď poradit, vždyť jsi pak sám rád, že tvoje partnerka vypadá dobře.

Uvidíte, že se vám to podaří a váš partner s vámi na nákup nakonec vyrazí. Ale přece jen pro jistotu ještě pár rad na závěr. Nechtějte tohle po muži příliš často, snažte se nakupování moc neprotahovat, a především (je to vážně nejdůležitější) jeho snahu náležitě oceňte, a to i přesto, že se nákup nezdařil a vy se vracíte s nepořízenou!

Nakupují vaši muži s vámi? Nebo je butiky natolik děsí, že to ani nezkoušíte?

Reklama

Související témata:

Načítám