Hlavní obsah

Jak mít super účes? Tipy pro vás!

Foto: nakladatelství Grada

Podstatou účesu jsou zdravé vlasyFoto: nakladatelství Grada

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová  kniha Vlasy je vodítkem pro ženy, které chtějí vypadat opravdu in. Autorkou je úspěšná a talentovaná kadeřnice Petra Měchurová. Získáte tu řadu cenných rad pro zdravé a nádherné vlasy a dokonalý účes.

Článek

Krása vlasů je jedním z hlavních prvků ženskosti. Vlasy jsou důležitým faktorem v životě. Už při narození  se stávají středem zájmu a s dospíváním, dospělostí a dokonce i stářím zájem nemizí, ale naopak zesiluje. Vlasy si nevybíráte, jsou vám geneticky dané, proto se musíte naučit „vařit“ z toho, co máte, a získat pro svůj vzhled maximum. A že je Petra mistryní svého oboru, dokumentují desítky fotografií  účesů, které pro své zákaznice vytvořila. Co všechno vám kniha o vlasech prozradí?

Jak přechytračit přírodu

Je jasné, že každý chce mít především to, co nemá, kudrnatá chce mít vlasy hladké a naopak. Stejně tak u barev vlasů. Díky vyškoleným kadeřníkům a kvalitní vlasové kosmetice se dají mnohá přání splnit. A právě kadeřník vás má nasměrovat, jak se svými vlasy pracovat, abyste vypadala co nejlépe.

Jak zvolit správný střih a barevný odstín vlasů

Výběr střihu záleží na tvaru obličeje, tělesné výšce a proporcích postavy, ale i na typu a stavu vlasů. A samozřejmě na vašem vkusu a přání a na celkovém životním stylu. Střih podtrhnete výběrem správné barvy. Odstín barvy dokáže zmenšovat nebo zvětšovat objem a upravovat proporce. Tmavá barva objem zmenšuje a zužuje, zatímco světlé odstíny zvětšují objem a rozšiřují. S barvou přitáhnete pozornost k určitým partiím účesu, podpoříte tvar střihu a zvýrazníte střihové efekty. Stejná kouzla dokáže melír, který doladí strukturu vlasů a střihu.

Foto: nakladatelství Grada

Obálka knihy VlasyFoto: nakladatelství Grada

Jaký typ účesu je vlasovým evergreenem

K nesmrtelným a nepřežitým střihům patří mikáda. Snad i proto, že mají tolik variant délek a způsobů zpracování. Samostatnou kategorií jsou ofiny.  Dokážete jimi zakrýt čelo, zmenšit hlavu, vyrovnat proporce obličeje. Hodí se k dlouhým i ke krátkým vlasům a pro ženy každého věku. Ofina dokáže okamžitě a efektivně změnit celý vzhled účesu aniž by se musela stříhat délka ostatních vlasů. Kadeřník vám pomůže najít ofinu, která sedne právě vám.

Jak na efekty vlnění a rovnání vlasů

Není problém pomocí stylingových přípravků a kadeřnických nástrojů, jako je kulma, žehlička, natáčky, fén, kulatý a plochý kartáč, získat grif a vykouzlit dočasnou změnu kudrnatých vlasů na hladké a naopak. Rozhodně se nedoporučuje jít proti svým vlasům od přírody s mechanickým narovnáváním den co den, došlo by k jejich trvalému poškození. V tomto případě je lepší zvolit chemickou cestu na jejich vyhlazení anebo vytvoření kudrlin v kadeřnickém saloně.

Jakou péči vlasům věnovat

Nechte si doporučit od svého kadeřníka, který šampon a kondicionér je pro vaše vlasy nejvhodnější. Stejně jako maska, noční sérum i stylingové přípravky, kadeřník to dokáže určit lépe než vy, vychází především ze struktury vlasů, pokožky hlavy, ročních období, složitosti střihu, barvy, případně i jiných indicií.

V knize naleznete mnohé další rady pro perfektní vlasy, navíc se můžete inspirovat některým z nafocených účesů.

Reklama

Související témata:

Načítám