Hlavní obsah

Zpověď čtenářek: Takhle nám muži ničí sebevědomí

Foto: thinkstock

Nejspíš jim to nedochází, nedělají to schválně, ale občas dokážou muži svým ženám pěkně srazit sebevědomíFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspíš to tak nemyslí, ale vás tím vždycky urazí. Aniž by si toho byl váš partner vědom, někdy svým chováním dává vašemu sebevědomí pořádně na frak. A takhle snižují sebedůvěru muži našim čtenářkám.

Článek

Z jeho pohledu je to drobnost, která vás naprosto zbytečně rozčiluje. Vždyť vás jen pohladil nebo poškádlil nějakou, dle jeho názoru, vtipnou poznámkou. Jenže vy zuříte a vaše sebevědomí dostává zabrat. Zeptali jsme se našich čtenářek, jak to funguje u nich doma.

Tady mě nehlaď!

Šárka (37) rozhodně netrpí nadváhou, ovšem než přivedla na svět dvě děti, bývala štíhlejší. Tedy především její břicho bylo výrazně plošší a pevnější. „Proto nesnáším, když mě manžel hladí na břiše, nebo mě za ně drží, když stojí za mnou a chce mě obejmout. Musí ty špeky cítit a mně je z toho nanic a je jedno, zda to dělá před lidmi nebo večer v posteli před usnutím,“ popisuje Šárka.

Ta to svému muži řekla, poprosila ho, aby to nedělal. „Řekla jsem mu, ať mě hladí kdekoli jinde, jen ne na břiše. A on se strašně smál, řekl, že jsem praštěná, že mu moje břicho nevadí. A od té doby to dělá naschvál,“ dodává Šárka.

Foto: thinkstock

Někdy stačí třeba jen jedno slovo nebo pohlazení na nesprávném místě. Na některé věci jsou ženy poněkud citlivéFoto: thinkstock

To se na tebe nehodí

Lindu (33) zase děsí věta: „To je takové divoké, to se na tebe nehodí“. Přesně tak totiž její muž komentuje oblečení, které nepokládá za vhodné pro svou ženu. „Je mi jasné, co tím chce říct. Prostě mi tím říká ,tohle si nekupuj, na to už jsi stará´. Nejhorší je, že se nebavíme o žádných ultra krátkých minisukních a podobně, ale o normálním oblečení, které je třeba jen trochu barevnější. Vždycky mám pocit, že jsem pro něj už hodně za zenitem,“ tvrdí Linda.

Ale no tak, no tak

Sandra (32) neřeší postavu ani oblečení, nesnese ale, když s ní její muž jedná jako s dítětem. „Občas, když třeba o něčem diskutujeme a máme na to rozdílné názory, tak z ničeho nic se začne tak blahosklonně usmívat, přestane rozumně argumentovat a završí to větou ,ale no tak, miláčku, no tak´. Navíc u toho tak pomlaskává a já si připadám jak malá hloupá holka,“ říká Sandra. Jakákoli snaha o odpor, o návrat k diskusi je podle ní ale marná. „Už se prostě jen usmívá, maximálně mi rukou naznačuje, abych toho nechala,“ dodává Sandra.

Foto: thinkstock

Nejlepší by bylo, kdyby se ženy dokázaly nad poznámky svých partnerů povznést, a oni by se zase snažili snížit jejich počet na minimumFoto: thinkstock

Ach ty staré fotky

Katka (35) nenávidí situace, kdy její muž ukazuje přátelům či rodině jejich staré fotky. „Poznali jsme se, když mi bylo dvacet. Dnes jsem o patnáct let starší a na těch fotkách to samozřejmě je vidět. To by nevadilo, všichni stárneme. Jenže manžel s oblibou ty fotky komentuje větou ,To je co? Tak s touhle holkou jsem chodil, to se nechce člověku věřit´. Říká to ve vtipu a s úsměvem, ale já si v tu chvíli připadám jak hlupák. Navíc jsem se zas tak moc nezměnila, uráží mě to a chápu to jako křivdu,“ vypráví Katka.

Hloupé otázky

Lucie (31) zase trpí, když jí manžel pokládá otázky, na něž zaprvé zná odpověď a zadruhé je jejich cílem donutit Lucii nahlas říct, že něco neumí. „Je to klasika. Žijeme spolu hodně let, takže moc dobře ví, jaké jsou moje silné stránky, ale také, jaké jsou ty slabé. Že třeba neumím couvat, že nejsem žádný počítačový expert a podobně.

Ale kdykoli na to přijde, tak se mě s úsměvem ptá ,A proč tam jako nezacouváš?´nebo ,Proč sis neaktualizovala počítač?´nebo ,Proč ses nekoukla, jestli máš v autě dost oleje´. Jakmile řeknu, protože to neumím, nebo že to nedělám ráda, je spokojený. Ale mně to přijde nefér, já se ho přece taky neptám, proč si nevyžehlí košili,“ rozčiluje se Lucie.

Má nějaké prohřešky v chování i váš partner?

Reklama

Načítám