Hlavní obsah

Jak nosit polobotky? Mrkněte na 4 jarní outfity!

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybrali jsme dva páry polobotek a ke každému poskládali dva outfity. Kombinaci s džínami jsme vynechali, to je sázka na jistotu. Zaměřili jsme se na sukně a šaty. Vyberete si klasiku v podobě černých kožených polobotek, nebo sáhnete po trendy variantě s platformou a mašlí?

Článek

Polobotky jsou boty, které končí u kotníku. Některé značky do této kategorie zahrnují i mokasíny, espadrilky nebo slip-ony (nazouváky), ale my se zaměřili na klasickou variantu polobotek, také se jim říká oxfordky. Jsou šněrovací, většinou mají centimetrový podpatek, ale v současnosti je seženete i třeba s bílou platformou.

Skvělé na nich je, že dokážou hravě zastoupit lodičky. Mohou být součástí pracovního dresscodu a přitom budete mít nohy v pohodlí. Je v nich teplo tak akorát a unosíte je jak teď na jaře, tak i v letních měsících k šortkám.

Čtyři variace s polobotkami

Z celebrit, které mají módu v malíčku, nosí ráda polobotky například módní ikona Olivia Palermo (33). Pokud vám kombinace pánských prvků nevadí a cítíte se v ní skvěle, určitě by vám neměly chybět klasické černé polobotky, jako má Olivia. Není to váš styl? Pak hledejte mezi polobotkami s ženskými prvky – lakované, světle růžové nebo se saténovou mašlí. Přesně takové jsme našli my.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Palermo (33) je jednou z největších světových módních ikonFoto: Profimedia.cz

1. S blejzrovými šaty

Letošním hitem jsou blejzrové šaty. Jde o prodloužené sako, které sahá do půlky stehen. Spojení pánských a ženských prvků, tedy saka a šatů, funguje skvěle. Pokud na ně máte odvahu, směle do nich, až tomu budou venkovní teploty více přát. V opačném případě je můžete sladit s cigaretovými kalhotami ve stejné barvě a máte kostým.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Blejzrové šaty Stradivarius, 999 Kč, 2. Kalhoty Stradivarius, 549 Kč, 3. Triko Lindex, 399 Kč, 4. Kabelka Desigual, 1599 Kč, 5. Kožené polobotky s třásněmi Royal Republiq, 2499 Kč (původně 4899 Kč), prodává ZootFoto: Archiv firem

2. S minisukní

Na tomto outfitu se nám líbí kontrast sexy minisukně s pánským stylem a elegancí bot. Pokud nemáte v práci daný dresscode, unosíte ho i tam. Je-li na vás krátká sukně moc, vyměňte ji za jednoduchou pouzdrovou sukni ke kolenům.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Kabát S.Oliver, 2799 Kč, 2. Minisukně Calvin Klein Jeans, 2299 Kč, prodává Zoot, 3. Halenka LeGer, 1037 Kč, prodává About You, 4. Batoh Creole, 1606 Kč, prodává Eobuv, 5. Kožené polobotky s třásněmi Royal Republiq, 2499 Kč (původně 4899 Kč), prodává ZootFoto: Archiv firem

3. S košilovými šaty 

Košilové šaty mají volnočasový ráz, a proto se k nim skvěle hodí trendy varianta lakovaných polobotek s platformou. Takový outfit využijete jak do práce, tak i třeba na rande.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Džínová bunda H&M, 849 Kč, 2. Šaty Dorothy Perkins, 1149 Kč, prodává Zoot, 3. Lakované oxfordky Baťa, 1399 Kč, 4. Kožený batoh Answear, 1299 KčFoto: Archiv firem

4. S plisovanou sukní

Spojení polobotek s midisukní vytváří klasický look, proto se ve vršku můžete trochu víc odvázat. Potištěné tričko nebo crop a kožený křivák spodek outfitu skvěle vyváží. Nemluvě o trendy ledvince. Také jste tomuto trendu z devadesátek opět propadly? Při výběru křiváku dejte přednost tomu, který je trochu zkrácený. Se sukní do pasu bude lépe fungovat a nechá vyniknout vašim křivkám.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Kožená bunda Mango, 2999 Kč, 2. Plisovaná sukně H&M, 749 Kč, 3. Tričko Mango, 399 Kč, 4. Ledvinka Liu Jo, 2640 Kč, prodává Eobuv, 5. Lakované oxfordky Baťa, 1399 KčFoto: Archiv firem

Pokud přece jen preferujete raději podpatky, mrkněte na náš výběr lodiček s pohodlným, nízkým podpatkem!

Reklama

Načítám