Hlavní obsah

Jak nosit v létě kalhoty zvané culottes? Ukážeme vám to!

Foto: s.Oliver

Foto: s.Oliver

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázíte v létě na volnější kalhoty, které jsou pohodlné do práce, na dovolenou i na výlety k vodě? Pak jste na tom stejně jako my. Představujeme vám naše favority v podobě culottes, tedy širokých zkrácených kalhot.

Článek

Jsou velmi pohodlné, elegantní a mnohdy dokážou zakrýt i drobné nedokonalosti postavy. Řeč je o volných zkrácených kalhotách, které jsou ve světě módy známé pod názvem culottes, hovorově kulotky. Ne každá žena si s nimi ovšem dokáže stylisticky poradit a vhodně je zkombinovat se zbytkem outfitu.

Modely culottes se od sebe střihem liší. Některé jsou do pasu, jiné se zapínají na bocích, nebo můžete zvolit ještě o něco pohodlnější variantu v pase do gumy. My jsme si pro dnešek vybrali džínový kousek se zavazováním do pasu, který je nadčasový, univerzální a hodí se pro všechny věkové kategorie. Pojďte se podívat, s čím tyhle kalhoty nosit.

1. S tílkem a sakem

Ležérní variantou, která se dá snadno v šatníku obměnit, jsou kalhoty s tílkem v různých barvách i vzorech a sako. Outfit pak už můžete doplnit podle situace a příležitosti elegantními pantoflíčky, sandálky na podpatku, ale i espadrilkami.

Foto: Archiv firem

1. Žerzejové tílko H&M, 249 Kč. 2. Pantofle Dorothy Perkins (prodává Zoot), 349 Kč. 3. Sada sponek Lindex, 249 Kč. 4. Kalhoty culottes s.Oliver, 899 Kč. 5. Sako ze směsi lnu Lindex, 1599 Kč. 6. Taška Deichmann, 349 KčFoto: Archiv firem

2. Ozvláštněno doplňky

Ke kalhotám džínového vzhledu bude vždy vypadat skvěle bílá či modrobílá halenka. Pak už jen stačí doplnit celkový look nevšedními doplňky, jako jsou například oranžové sandálky s designem krokodýlí kůže, letní slamák nebo čepice zvaná kapitánka, kterou nosí hojně módní influencerky.

Foto: Archiv firem

1. Halenka H&M, 399 Kč. 2. Kožené sandály Gino Rossi (prodává CCC), 699 Kč. 3. Sluneční brýle H&M, 249 Kč. 4. Kalhoty culottes s.Oliver, 899 Kč. 5. Letní čepice kapitánka Tonak, 1900 Kč. 6. Kabelka Reserved, 599 Kč. 7. Tekutá metalická rtěnka Dermacol, 99 KčFoto: Archiv firem

3. Na večer

Culottes se hodí i na party a večerní akce. Doplňte je krajkovým topem v prádlovém stylu, bílým šik sakem a luxusním psaníčkem. Vše podtrhnou lodičky na podpatku, které vaše nohy opticky prodlouží a postavu celkově zeštíhlí a protáhnou.

Foto: Archiv firem

1. Sako Mango, 999 Kč. 2. Lodičky Kazar, 1695 Kč. 3. Gumička do vlasů CCC, 149 Kč. 4. Kalhoty culottes s.Oliver, 899 Kč. 5. Braletkový crop top Zara, 299 Kč. 6. Kabelka Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

4. V námořnickém stylu

Kdo by o prázdninách nemiloval námořnický styl, který nám dodává pocit, že jsme někde na dovolené u moře? Pokud jste příznivkyně proužků, vsaďte na náš poslední dnešní outfit se stylovým dlouhým kardiganem, který se bude hodit i v babím létě na chladnější rána i večery.

Foto: Archiv firem

1. Tričko s.Oliver, 499 Kč. 2. Espadrilky Tommy Hilfiger (prodává Zalando), 1890 Kč. 3. Náhrdelník Lindex, 399 Kč. 4. Kalhoty culottes s.Oliver, 899 Kč. 5. Dlouhý kardigan Zara, 799 Kč. 6. Ledvinka Tommy Hilfiger (prodává Humanic), 1499 KčFoto: Archiv firem

Načítám