Hlavní obsah

Proč šortky s vysokým pasem? Sluší každé postavě!

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraťasy a šortky se zvýšeným pasem jsou módní kousky, které vypadají dobře na každé ženské postavě. Lze je nosit kamkoliv a kdekoliv. A vždy jdou dobře zkombinovat s každou blůzkou nebo topem. Jen musíte znát pravidla.

Článek

Kraťasy s vysokým pasem mají spousty výhod, schovají nějaký ten faldík v bocích a hezky zvýrazní pas. Vždy ale záleží na správném výběru střihu.

Ženy s větším bříškem a postavou typu jablko by se měly obloukem vyhýbat kalhotám, které mají v pase mašli nebo jsou nějak nabírané, například sámky. Jejich postavě naopak zalichotí pevná elastická džínovina.

Ty se silnějšími stehny a lehčí celulitidou budou vypadat samozřejmě lépe v šortkách ne příliš krátkých a určitě věci pomůžou vyšší podpatky. A naprosto kdokoli si může dovolit elegantní plátěné bermudy, tedy kalhoty, které zavedlo do módy britské námořnictvo a jejichž délka končí většinou těsně nad koleny. Dokonalé jsou v kombinaci se sakem.

U krátkých kalhot platí čím méně látky na šortkách, tím více látky na vršku, jinými slovy, jsou-li kalhoty opravdu krátké, vyhněte se vyzývavému topu, působily byste lacině.

Džínové šortky 

Riflové šortky jsou trendem, který se vrací každou sezonu. V obchodě vybírejte klasické modré a slaďte je nejlépe s bílou horní částí. Například krátkým bílým crop topem s balonovými rukávy nebo momentálně trendy hranatým výstřihem. A protože jsou v trendu devadesátky, klidně buďte trochu retro.

Foto: Archiv firem

Zleva: Vero Moda (prodává Zoot), 579 Kč. Gate, 168 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Jegyx jeans (prodává Damoda), 629 Kč. H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Delší varianta

Elegantní širší šortky, které vypadají, jako byste si ustřihly kalhoty, nikdy nic nezkazí. Nosí se v kompletu se sakem, košilí nebo jednoduchými topy. Tento outfit působí seriózně a vzít si ho můžete klidně i na formální oběd s klientem nebo budoucí tchyní. Sázkou na jistotu jsou bermudy, tedy delší kraťasy, z lněného nebo bavlněného materiálu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 949 Kč. Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 199 Kč. Mohito, 199 KčFoto: Archiv firem

Výrazné

Nebojte se hrát si s barvami a zkuste místo jednoduchého outfitu trochu extravagance. K veselým kraťasům nebo šortkám s potiskem zvolte top nebo halenku s volány, s nápadnější výšivkou nebo řasením. Tyto šortky jsou hodně krátké, hodí se tedy pro mladší ročníky, nicméně inspirovat se mohou ženy každého věku a pak si jen pohrát s délkou nohavic.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 599 Kč. Etam, 234 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč. Marks & Spencer, 449 KčFoto: Archiv firem

Z kůže 

Jděte s kůží na trh. Zkuste šortky kožené nebo z umělé kůže, které jsou letos velkým hitem. Zkombinujte k nim nejlépe jednoduchý bavlněný vršek nebo bílou košili. Jde o luxusní a sexy záležitost, proto by neměly chybět vysoké podpatky. A právě kvůli nim si je může dovolit opravdu každá postava, stačí si vybrat vhodnou délku vzhledem k věku a tomu, jak pěkné máte nohy.

Foto: Archiv firem

Zleva: Only (prodává Zoot), 659 Kč (koženkové). Mohito, 199 Kč (koženkové)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 999 Kč (koženkové). Guess (prodává Modivo), 1431 Kč (kožené)Foto: Archiv firem

Na tělo 

Na doma nebo procházky se psem si pořiďte krátké legíny nebo šortky s vysokým pasem a volnějšími nohavicemi. Vypadají roztomile a jsou nesmírně pohodlné. Vršek by měl být samozřejmě volný a také co nepohodlnější, ale zastrčený alespoň částečně dovnitř.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 249 Kč. Topshop, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lidl, 69 Kč. Cropp, 199 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám