Hlavní obsah

Jak nosit v zimě kostkované kalhoty: Tady je 5 variant!

Foto: Claudia K, Shutterstock.com

Foto: Claudia K, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Džín máte plnou skříň, ale toužíte občas po elegantní variantě? Doporučujeme vám vyzkoušet trendy kostkované kalhoty. Sestavili jsme pro vás hned 5 outfitů, ve kterých hrají hlavní roli.

Článek

Kostkovaný vzor je ve hře už několikátou sezonu, a proto jej najdete v různých velikostech i barevných kombinacích na všech módních kouscích. Jak nosit takové kalhoty, abyste vypadaly elegantně a šik? Podívejte se na našich 5 outfitů, které vám poslouží jako skvělá inspirace pro další zimní měsíc. A máme i variantu pro dámy s pár kily navíc!

Vždy za dámu

Kostkované kalhoty doplňte jednobarevným svetříkem ve skořicové barvě a vyberte kožíšek v bledě modrém odstínu, který si bude skvěle rozumět s tmavě modrými kalhotami i hnědými doplňky. Chcete-li působit super elegantně, neměl by vám chybět kvalitní vlněný klobouk a kožené nízké kozačky, které mohou být v modrošedé či bílé barvě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): 1. klobouk Tonak, 2500 Kč; 2. kabelka Reserved, 899 Kč; 3. svetřík Zara, 699 Kč; 4. kalhoty Esprit, 1699 Kč; 5. kabát z umělé kožešiny Tally Weijl (prodává Zoot), 1599 Kč; 6. nízké kozačky Zara, 2599 KčFoto: Archiv firem

Ideální do práce

Ke kostkovaným kalhotám oblečte rolák tmavě modré či béžové barvy a sako z hřejivého materiálu a komplet do práce je na světě. Vše může vyladit kabát v jemné růžové barvě, který bude působit něžně a žensky s doplňky ve vínové barvě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): 1. sako Orsay, 1399 Kč; 2. rolák Pietro Filipi, 1790 Kč; 3. kabelka Baťa, 1599 Kč; 4. kalhoty Esprit, 1699 Kč; 5. kabát Stradivarius, 1799 Kč; 6. nízké kozačky Högl (prodává Baťa), 1999 KčFoto: Archiv firem

Ležérně s mikinou

Skvěle bude fungovat také kombinace bílé delší košile s kratší teplákovou mikinou v kontrastní barvě, která barevně ladí s kostičkou na kalhotách. K takovému outfitu pak můžete obout robustnější pohodlné kozačky s platformou nebo kotníkové šněrovací boty v biker stylu. Kabát a čepici jsme vybrali v neutrální šedé, která se hodí ke všemu. Samozřejmě, že by ladil i jakýkoli černý kabát.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): 1. čepice Reserved, 299 Kč; 2. košile Stradivarius, 499 Kč; 3. kabelka Reserved, 799 Kč; 4. kalhoty Esprit, 1699 Kč; 5. mikina Zara, 549 Kč; 6. boty Zara, 999 Kč; 7. vlněný kabát Mango, 2999 KčFoto: Archiv firem

S džínovým kabátem

Zajímavou a neokoukanou variantou bude jistě také outfit, kdy širší kalhoty doplníte delším džínovým kabátem nebo džínovou zateplenou bundou. Pokud máte pocit, že by vám mohlo být v takovémto kabátu chladněji, klidně přes něj přehoďte ještě pléd či hřejivou šálu a nezapomeňte ani na kulíška. Jste-li zvyklé nosit v zimě tenisky, perfektní volbou budou bílé sneakers na platformě, které jsou nyní in.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): 1. čepice Pull&Bear, 299 Kč; 2. ledvinka Love Moschino (prodává Humanic), 3799 Kč; 3. svetr Zara 899 Kč; 4. kalhoty Esprit, 1699 Kč; 5. kabát Levi's (prodává Zalando), 3560 Kč; 6. tenisky Deichmann, 1799 KčFoto: Archiv firem

XL varianta

Poslední outfit jsme vybírali z plus size kolekcí pro dámy, které mají pár kilo navíc. I jim budou slušet širší nohavice s kostičkou, ke kterým doporučujeme mladistvé tričko s nápisem a přes ně delší kardigan veselé barvy. Nemusíte se bát kombinovat i kostku s kostkou, která je na kabátu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): 1. kardigan Mango Violeta, 899 Kč; 2. kabelka Reserved, 699 Kč; 3. tričko H&M, 249 Kč; 4. kalhoty Esprit, 1699 Kč; 5. kabát H&M, 1999 Kč; 6. boty Stradivarius, 1199 KčFoto: Archiv firem

A který outfit je vašemu stylu nejbližší?

Načítám