Hlavní obsah

Jak poznat, že s vámi někdo flirtuje? Podle těchto 6 signálů!

Foto: Profimedia

Někdy není zcela jednoduché poznat, zda i on flirtuje s vámi. Všímejte si těchto ukazatelů!Foto: Profimedia

Reklama

Tajná znamení, že je zralý jít na věc? Existují! A díky nim se dá poznat, jestli má zájem, nebo ne! Zjistěte to i vy pomocí šesti velmi jednoduchých kroků, které mezi vás dva vnesou jasno!

Článek

Do jednoho je vidět jako do hubený kozy, druhý sympatie a náklonnost skrývá tak umně, že jeho chlípné myšlenky neodhalíte ani za několik let. A vlastně je to úplně normální. Vysílání sexuálních signálů je jedna velká džungle! Víte, co dělat, když se domníváte, že někoho přitahujete, ale nejste si zcela jisté? Existují způsoby, jak zjistit, jestli s vámi někdo flirtuje? No jistě! Ověřte si to podle britské sexuoložky Tracey Cox!

1. Zkontrolujte sebe sama

Vysíláte jasné signály, že máte zájem? Nekřížíte třeba ruce na prsou, nohy, nebo nemáte mezi vámi a jím postavenou slámku? Tato protichůdná znamení mohou druhého zmást tak, že je začne napodobovat (tedy stane se chybně a méně čitelným). Proto nejdřív ověřte vlastní pohyby, ať nedojde k omylu!

2. Vyšlete pět signálů

Prohlíží si vás, ale k akci se nemá? Vyšlete pět rozličných signálů, které ho přesvědčí o tom, že se vám líbí. Nejlépe tyto: 1. Stůjte blízko a čelem k němu. 2. Nešetřete pohledy z očí do očí. 3. Buďte uvolněné a otevřené. 4. Usmívejte se a udržujte konverzaci lehkou a v sexy stylu. 5. Dotkněte se ho na bezpečném místě (paže či rameno). A teď to přijde…

Foto: Profimedia

Dívá se vám zblízka do očí, nebo to je jen vaše iniciativa?Foto: Profimedia

3. Řiďte se pravidlem čtyř ukazatelů

„Zkontrolujte si, zda dotyčný souběžně vysílá čtyři rozličné pozitivní signály a jestli jsou určeny právě vám,“ varuje sexuoložka ve své knize Superflirt. Myslí tím třeba rozšířené zorničky, hluboký pohled, chodidla namířená k vám, místo ledového a chladného výrazu úsměv, nenápadné hlazení vnitřní strany stehen, pozdvihnutí ramen nebo obočí.

Zájem značí i to, když si vás dotyčný bude odspodu prohlížet. Chodidla, nohy, rozkrok, břicho… Až nahoru. Ale pozor, znaky zájmu musí být doopravdy čtyři! Jeden skoro nic neznamená!

4. Zvažte okolnosti a souvislosti

Vítá vás s úsměvem od ucha k uchu? Třeba je to proto, že je organizátorem večírku a chce, aby se všichni cítili dobře. Je nutné zvážit, jestli si jeho vstřícnost a laskavost nevysvětlujete mylně.

Pozor dejte i v případě, kdy se sice chová svůdně, ale zároveň se nenápadně rozhlíží po místnosti. „Může to znamenat, že se mu docela líbíte, ale zjišťuje, jestli se neobjeví někdo lepší,“ dál varuje Tracey Cox. Zeptejte se, zda někoho čeká. Pokud se zastydí a přestane s tím, je tu šance na nápravu.

Foto: Profimedia

Že se na vás usmívá, nemusí ještě vůbec nic znamenatFoto: Profimedia

5. Ukažte svoji svůdnou tvář

Pokud jste si ověřily výše zmíněné a jste si tak nějak jisté, že ho přitahujete, je čas na další test, a tím je neskrývaný flirt. Podle sexuoložky je vhodné pošeptat mu něco do ucha a přitom se rty lehce dotknout jeho tváře. Má-li zájem, začne vás napodobovat a flirtovat s ještě větší intenzitou. V opačném případě zmírní své výpady nebo je úplně zastaví. Co pak s ním?

6. Elegantně uzavřete tuto kapitolu

„Nadále se chovejte přívětivě, ale méně koketně. Nechte ho, ať si láme hlavu, jestli si vaše signály nevyložil špatně. Je možné, že se pokusí dostat zpátky do hry,“ dál uvádí odbornice s tipem, jak to poznat. Nepřestávejte se na dotyčného zpříma dívat, ale o krok couvněte. Jestliže vám sám od sebe vykročí naproti, znamená to, že svůj postoj přehodnotil.

A pak už je jen krůček k otázce: „Půjdeš se mnou na večeři?“ Jestli to jako první řekne on nebo vy, je vlastně v této fázi už úplně jedno.

A jak se seznamujete vy? Poznáte, když o vás má někdo nefalšovaný zájem, nebo vám svět internetu a anonymních diskusí tento smysl zakalil?

Reklama

Související témata:

Načítám