Hlavní obsah

Jak poznat, že to s vámi chlap nemyslí vážně? Tohle je 5 jasných signálů!

Foto: Rido, Shutterstock.com

Myslí to vážně, nebo jste pro něj jen hračka? Podle některých signálů to lze poznat celkem brzyFoto: Rido, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátky jsou vždy plné nejistot, nemůžete hned poznat, o co přesně vašemu novému příteli jde. Přesto jsou určité signály, které ukazují na to, že si chce jen hrát, pobavit se. Pozor na ně!

Článek

Než se dva lidé poznají, chvíli to trvá. Proto jsou začátky vztahu vždy poněkud nejisté, plné nervozity a strachu, zda to váš nový protějšek myslí vážně. Tohle je ale pět signálů toho, že jste pro něj hračka pro pobavení.

1. Neplánovaná setkání

Snad nikdy nebylo vaše rande předem naplánované. Vždy se jednalo o hurá akci, o jeho nečekaný telefon a větu typu: „Co kdybychom se za hodinku sešli a dali si večeři?“

Překvapení mohou být fajn, ale nesmí se stát rutinou. Opravdu vám vyhovuje, že on je ten, kdo řídí váš čas? Že kdybyste se neustále nepřizpůsobovala, nerušila své plány, nejspíš byste se neviděli? „Ukazujete mu, jak si vážíte svého času, zda ho vlastně máte vyplněný, nebo jste spíš vždy k dispozici. Stále si zachovávejte životní balíček, který je naplněn nejen mužem, ale i vlastním časem a vlastním programem,“ říká terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

Foto: Kinga, Shutterstock.com

Nečekaně zavolá, protože má zrovna čas a potřebuje ho zaplnit? To není úplně fér, nemyslíte?Foto: Kinga, Shutterstock.com

2. Vše končí sexem

Je jasné, že fyzická přitažlivost, touha a vášeň jsou na začátku vztahu hodně dominantní. Přesto by ne vše mělo končit v posteli.

Pokud každá diskuse, rozhovor například o budoucnosti či osobní otázky končí sexem, není to dobré znamení. Jestliže hledáte skutečný vztah, nikoli jen sexuální povyražení, je potřeba se poznávat, povídat si, umět spolu dělat i jiné věci než jen řádit v ložnici.

3. Odmítá váš svět

Kde se konají vaše schůzky? V jeho oblíbených podnicích, v restauracích blízko jeho domova, tam, kde to je jemu příjemné a pohodlné? Zpočátku se to možná dá pochopit. Známá místa mu dodávají jistotu, cítí se sebevědoměji.

Po čase by ale měl získat odvahu vstoupit i do vašeho světa. „Ukazuje to mimo jiné, jak mu záleží či nezáleží na vaší pohodě. Harmonický vztah lze vybudovat na vyváženosti, v opačném případě půjde spíš ke dnu,“ varuje Lucie Mucalová.

Foto: dotshock, Shutterstock.com

Všímejte si i toho, kde se vaše schůzky konají. Zda jsou jen v jeho světě, nebo leckdy i v tom vašemFoto: dotshock, Shutterstock.com

4. Jen krátké schůzky

Představa, že byste spolu třeba strávili víkend, jeli na dovolenou nebo spolu alespoň byli celý den, je naprosto nereálná. Má moc práce, bojuje s časem, a když už to vypadá, že by to mohlo vyjít, vleze mu do toho něco nečekaného.

A tak jsou vaše schůzky v podstatě pořád podle stejného scénáře: Krátké setkání někde na večeři, sklenku vína, možná kino. Pak přesun k němu (k vám) domů, sex a ráno hezky každý znovu do svého světa. „Chce to otevřít oči a pochopit, že pokud po vás někdo skutečně touží, miluje vás, chce vás poznávat, čas si prostě udělá. Není nic, co by mu v tom zabránilo,“ radí Lucie Mucalová.

A ano, možná je i varianta, že skutečně pracuje od rána do večera včetně víkendů. Ale to znamená jediné, práce je pro něj priorita. „Mnoho mužů má na prvním místě práci a vztahy pro ně mají nízkou prioritu. Tak ruku na srdce, opravdu vedle sebe chcete mít muže, který na vás věčně nemá čas a vy jste někde vzadu?,“ dodává vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

5. Strohá komunikace

Vaše komunikace je rychlá, stručná, bez emocí. Nevolá, nepíše, na vaše zprávy reaguje jednoslovně, případně pošle větu o tom, že teď nestíhá a ozve se později. Žádné obecné zprávy typu: „Jaký jsi měla den?“ „To je jasné znamení toho, že o vás ve skutečnosti nemá zájem. Pokud není ve zprávách nic citového, buď je emočně zablokovaný, nebo k vám nic necítí. Ani jedna varianta ale není moc dobrá,“ dodává Lenka Černá.

Stalo se vám, že jste naletěly muži, pro kterého jste ale byly jen povyražení?

Reklama

Související témata:

Načítám