Hlavní obsah

Jak říct muži, že ho nechcete? Víme!

Foto: thinkstock

Muži oceňují hlavně upřímnost partnerky. Ve vztahu i při rozchoduFoto: thinkstock

Reklama

Nejlepší způsob, jak odmítnout muže? Ignorování jeho telefonních hovorů mezi vybrané chování nepatří. Tak stačí říct: „Díky, nemám zájem?“ Zeptali jsme se mužů i žen, jak to vidí oni!

Článek

Povídáte si, je to celkem prima chlap. Zdvořilost mu není cizí, občas vás i rozesměje, jenže… Pořád tomu všemu „něco“ chybí. Ta jiskra, chvění v podbřišku, nervozita, hlubší sympatie… Každý tomu říká nějak, ovšem jakmile tahle substance chybí, těžko se pokračuje dál. A co teď? Jak mu to říct? Samotní čtenáři i čtenářky z diskusí pod články a i ti, kteří udržují kontakt s námi redaktory prostřednictvím e-mailu, mají na věc jasný názor!

1. Hlavně nelžete, dámy!

„Není nic horšího, než když si žena začne vymýšlet pohádky jen proto, aby se udělala nezajímavou a odradila nás,“ popisuje Daniel s tím, že mezi standardní dámské báchorky patří třeba ta, že dotyčná nemá vyřešenou minulost se svým bývalým, a proto se nechce pustit do nového románku. „Nejsme hloupí a tohle nás uráží! Řekněte bez obalu, že si nejste jisté a nevíte, jestli přeskočila jiskra,“ vzkazuje všem ženám Daniel.

2. Nenatahujte to!

„Mezi typické nešvary většiny žen patří situace, kdy si nechávají zadní vrátka a nejednají s mužem fér, i když vědí, že to s ním nějak není ono,“ myslí si Ivan a dodává: „Muže jednoznačně naštvete tím, že mu za měsíc, co se spolu scházíte, oznámíte, že je konec. A že jste si to uvědomila právě teď. To je blbost. Bereme to jako vypočítavost,“ varuje Ivan. Jak by podle něj mělo vypadat adekvátní odmítnutí? „Jsi skvělý chlap, ale asi bychom si nerozuměli. Já necítím to, co ty.“ Prý tuhle větu každý racionálně uvažující muž přijme.

Foto: thinkstock

Zase čekal, a vy jste bez omluvy nedorazila? Styďte se!Foto: thinkstock

3. Vynechte technologie

„Vím, dneska se na to moc nehraje, ale stejně chlapa zamrzí, když je odmítnutý po telefonu nebo té své vyhlédnuté neustále volá a musí se sám dovtípit, že to neklaplo, protože mu dívka ze včerejšího večera nezvedá telefon,“ uvádí Kryštof. Podle něj by se ženy neměly schovávat za mobily a měly by být schopné říct z očí do očí, jak se věci mají. „Jo, a milosrdné medové řečičky psané do vzkazníku na sociální síti si nechte od cesty,“ dodává Kryštof.

4. „Přátelé?“ Bílá lež!

„Někoho odmítnout? To je vždycky nepříjemné, ale mně osobně se osvědčil následující postup,“ svěřuje se Karolína. „Zavolejte mu nebo se rovnou sejděte znovu, jak uznáte za vhodné, a řekněte mu, že oceňujete čas, který jste strávili spolu, ale že se již neuvidíte, protože on není váš typ. Dodejte, že tohle vysvětlení mu dlužíte,“ popisuje čtenářka s tím, že dotyčný se možná chvíli bude zlobit, ale že ho to přejde. „Už jsem se setkala s muži, které jsem takhle odmítla, a všichni mi řekli, že nakonec byli rádi za upřímnost,“ dodává Karolína a přidává radu: „Hlavně mu neříkejte, že zůstanete přátelé, pokud to nemyslíte vážně. Na to jsou muži alergičtí!“

Foto: thinkstock

Konec jistě usnadní komunikace přes sociální sítě, ale nic statečného ani charakterního se v takovém jednání nepokoušejte hledat...Foto: thinkstock

5. Vynechte prostředníky

„Už je to pět let, a doteď mám špatné svědomí. Tenkrát jsem nejednala správně,“ popisuje Markéta. „On mi volal, snažil se mě kontaktovat, ale já se jím nechtěla zabývat. Řekla jsem sekretářce, ať to vyřídí, že já nemám čas. Byla to hloupost,“ myslí si s tím, že když už se dva lidé setkají, měli by se ti samí taky „rozejít“. „I kdyby to mělo znamenat, že použijete větu: Nemám zájem,“ říká Markéta. „Pořád je to lepší než schovávat hlavu do písku. Později si nebudete připadat trapně jako já,“ dodává.

6. Nedělejte si vrásky

„Je pravda, že někdy dobré chování a upřímnost nepomůže. Pak si můžete říct, že srážka s blbcem sice bolela, ale že je to jen na chvíli,“ podotýká Mirka na závěr. No, taky dobré konstatování…

Jak se rozcházíte vy?

Reklama

Načítám